Osta sai nii oma tarbeks kui ka jõuluvana kingikotti, kaupa leidus väikeettevõtete toodangust kuni memmede kootud villaste sokkideni. Pakuti ehteid, mänguasju, jõuluteemalisi linikuid, padjapüüre ja patju, mõnusaid pontšosid, maiustusiküpsetisi, mett jne. Müügil oli isegi mõni eksemplar Sven-Allan Sagrise koostatud raamatut „Lagedi aeg ja inimesed". Kohapeal kosutuseks oli võimalik osta teed ja pirukaid.

Kui alevikuvanem Tea Sõlg rääkis igal korralikul laadal vajalikust sõust kohalikule muusikule Kuuno Kasakule, oli viimane kohe nõus seda korraldama. Nii andsidki Rae huvialakooli õpilased kaheosalise kontserdi. Kuuno saatis õpilasi akordionil või klaveril ja luges humoorikaid vahepalu. Solistidena esinesid Arthur Prits löökriistadel ja Uku Tonsiver kitarril, pilli mängisid veel Roman Kasak ja Deniss Grintšuk.

Kõige tugevama aplausi sai Arthur vahva ja haarava trummimängu eest. Olgu siinkohal märgitud, et Arthuri vanaisa Are Kubpart oli Lagedi kunagise rahvamaja juhataja, orkestri juht ja pillimees. Kontserdile järgnes lühike soovikontsert, kus kõigil kohalolijatel oli võimalus tellida Kuunolt oma lemmiklugu.

Laste päralt oli meisterdamisnurk, kus tegevust juhendasid Raili Niinemäe ja Marianne Eiland. Lapsed said meisterdada jõulukaarte ja valmistada glasuuri piparkookide kaunistamiseks. Meisterdamisnurk oli väga menukas - meel rõõmus, piparkoogid värvilised ja suud magusad. Rahule jäid ka juhendajad.

Laadal liikus ringi päkapikk, kes jagas laadalistele lahkeid naeratusi ja kommi.

Mõned mõtted asjaosalistelt

Jaanika Petti, Sisustustekstiilid OÜ müügijuht: „Oli tore laat, sain kohata palju tuttavaid - tundsin, nagu oleksin kooli kokkutulekul."

Urve Valter, laadaline: „Väga õnnestunud ettevõtmine. Üllatavalt palju oli osavõtjaid. Rõõmustab, et noortel on ideid seinast seina ning oma kaupa tutvustasid kõik rõõmsa ja lahke naeratusega. See oli vahva päev Lagedil. Aitäh korraldajatele!"

Bärbel Salumäe, müüja: „Oli meeldiv näha, kui palju on Lagedil inimesi, kes on valmis oma kätega loodut müüma. Müüjana kartsin, et kuna see ettevõtmine on meil esmakordne, siis ei jätku külastajaid, kuid oli vastupidi, ostjaid oli rohkemgi, kui arvasin. Sain väga positiivse tagasiside ja peaaegu kogu oma toodang läks kaubaks. Loodan, et korraldajatel on jaksu ja tahtmist edaspidigi selliseid laadapäevi korraldada, ja mitte ainult jõulude ajal. Aitäh kõigile asjaosalistele!"

Kuuno Kasak, kontsertmeister: „Mul on hea meel, et minu õpilased said võimaluse esineda kodukandi rahva ees. Lettidel oli ka laste valmistatud huvitavat kaupa. Oma kauba müümine, suhtlemine ostjaga ja kauplemine, samuti laadal esinemine on väärt kogemus. Tänu korraldajatele!"

Agni Liiva, peakorraldaja ja müüja: „Advendilaata ette valmistades ei osanud ma eales oodata sellist tunglemist! Müügikohad broneeriti väga kiiresti ja neid jäi väheks. Väga kahju oli viimastele soovijatele ära öelda. Olen kindel, et see laat oli esimene paljudest järgmistest. Järgmine on plaanis korraldada juba maikuus. Tänan kõiki külastajaid ja müüjaid.

Eriline tänu Mariannele ja Railile, kes meisterdasid lastega kaarte ja kaunistasid väga maitsvaid piparkooke. Tänan Kuunot ja tema õpilasi, kes andsid vahva kontserdi. Aitäh armsale päkapikule, kes kommi jagas.

Suur tänu korraldustoimkonnale, kes aitas müügiruumid ette valmistada ja hiljem koristada. Suur tänu koolile, kes lubas oma ruumides laata korraldada."