Linnapeade paktiga liitudes näitab omavalitsus eeskuju ja võtab endale vabatahtliku kohustuse aidata kaasa Euroopa Liidus 2020. aastaks seatud energia- ja kliimamõjude vähendamise eesmärkide täitmisele, suurendades energiatõhusust ja vähendades CO­2 heitkoguseid oma piirkonnas vähemalt 20%. Eesmärkide saavutamiseks koostatakse säästva energia tegevuskava ning viiakse ellu tegevused, mis aitavad kaasa energia säästvamale kasutamisele ja taastuvate allikate kasutamisele energia tootmisel, kaasates sellesse kõik kogukonna liikmed, nii ettevõtjad, elanikud ja ka külastajad.
Linnapeade paktiga seotud tegevused viiakse ellu koostöös Tartu Regiooni Energiaagentuuriga (TREA) EL Intelligent Energy programmi projekti „Meshartility" toel. Projekti kaasabil valmistatakse ette veel vähemalt nelja Lõuna-Eesti omavalitsuse liitumine Linnapeade paktiga. TREA koostab liitunud omavalitsustele ka CO2 baasinventuuri ja säästva energia tegevuskava.

Linnapeade paktiga seotud täpsem tegevuskava Rõuge vallas pannakse paika lähiajal omavalitsuse ning TREA poolt korraldatud ümarlaual.