Kerli oli nõus, kirjutas projekti, et kursuse läbiviimiseks hädavajalikud tarvikud muretseda, ja 2013. aasta alguses toimuski kaks kursust algajatele. Huvi oli hästi suur," rääkis Mare Kree, kuidas kõik alguse sai. Ja kuigi Laitses oli väga tore käia, võttis sõitmine ikka oma aja ja Rummu inimesed tahtsid saviga edasi mässata. Siis otsustaski Mare, et hakkab omandatud oskusi Rummul edasi jagama.

Sügisel muretseski ta savi ja muid vajalikke vahendeid juurde ja kuulutas neljapäeva õhtuks välja saviringi. Inimesed käisid algul hoolega, aga et keraamilise eseme valmimiseks tuleb seda kaks korda vähemalt spetsiaalsest ahjust läbi lasta ja seda sai teha ainult Laitse Seltsimajas, siis venis asjade valmimine pikale.

Inimesed ei näinud oma kätetöö vilja nii kiiresti kui soovisid ja transportimisega läksid õrnad esemed mõnikord ka katki. Keraamikaahi on kallis ja Mare Kree võttis kaua hoogu, et oma soovist vallavalitsuses rääkida. Vallavanemaga nõu pidanud, otsustati, et Mare uurib, kas lasteaiad-koolid oleksid ka savitööst huvitatud. Huvi oli tõesti suur, seda enam, et Ämari kooli ja kunstide kooli õpetajad olid juba päevakeskuses saviga kätt proovinud. Nii siis sündiski otsus osta Huvikeskusele savipõletusahi, mis paigaldati Rummu päevakeskusse. Esimese põletuse tegi Mare vana aasta viimasel päeval.

„Savitöö on väga rahustav ja äärmiselt huvitav. Ma olen tänulik Kerlile ja Mart Metsale ja Androle, kes kõik aitasid kaasa, et me saame nüüd Rummul selle terves Eestis laialt levinud käsitööga tegelda. Saviringi võib tulla igal neljapäeval kella 18.00-st alates," ütles Mare ja lisas, et lasteaiad ja koolid saavad oma savitööd ka oma majas teha ning põletamiseks Rummu päevakeskusse tuua. Loodame, et varsti näeme Vasalemma valla inimeste töid nii laadal kui näitustel.