"Uuring näitab, et sadama rajamiseks on vajalikud suured investeeringud ja tööle hakkab see kahjumiga. Samas, külasadamatega, mis on vajalikud igapäevaseks merelkäimiseks saare kalameestele, jõuti nelja aasta jooksul edasi vaid maa munitsipaliseerimiseni ja Rumpo ranna detailplaneeringu eskiislahenduseni," ütles rahvakoosoleku kokkukutsuja, volikogu opositsionäär Henry Timusk. "Vormsi on meil vist ainuke mereäärne vald, kus kalanduse Leaderi eelmise perioodi jooksul ei korrastatud ühtki sadamat."

Kohalolijad said kokkuleppele, et Saxby sadamaala planeerimist tuleb käsitleda teiste külasadamatega võrdväärselt ja et volikogu teeks sellest lähtuvalt oma otsuse. Eelarves vähendatakse sadamate arendamise raha 28 000-lt eurolt 14 000-le.

Koosoleku teine teema - Hullo lennuväli - tekitas samuti arutelu. Lennuväli on taasavatud 2012. aasta suvest väikelennukitele. Samal aastal taotles vald selle juurde 34 hektarit maad munitsipaalomandisse transpordimaaks. Timuski sõnul on sellest 27 hektarit maa, mida on kasutatud heinategemiseks ja karjatamiseks. Kaks viimast aastat on rohi seal tema sõnul lihtsalt purustatud.

Vallavanem Tanel Viks lubas uurida, kuidas osa transpordimaast põllumajanduslikuks maaks tagasi vormistada. "Seal on tõesti mingi ala, mida lennuväljal otseselt vaja ei ole," ütles ta. "Tegelikult ei ole praegugi mingit otsest takistust, kui keegi tahaks seda heinamaana kasutada."

Loe pikemalt portaalist
.