Mida te külalistele pakute?

 Restoranis oli täisprogramm kella kaheksast õhtul kuni kella viieni hom­mikul, selle viis läbi Kohtla-Järvelt pärit firma Õnnepäev, mis pakkus tantsu, laulu, mänge ja tantsumuusi­kat. Lastele oli talveaias eraldi prog­ramm. Toit restorani köögis oli suu­repärane. Külalised jäid väga rahule. Mõned Peterburi külalised võrdlesid meid ühe Riia hotelliga, kus olid varem aastavahetust veetnud, ja nad ütlesid, et meil oli parem. See teeb muidugi rõõmu!

Aastavahetus on läbi, kas nüüd on rahulikum aeg?

Sageli räägitakse, et jaanuaris ja veeb­ruaris on hotellimajanduses madal seis. Meie seda viimasel ajal kogenud ei ole. Maja on täis. Pakume huvi suur­tele firmadele, kes teevad meie juures oma seminare ja koolitusi. Siin on ju kõik olemas: seminariruumid, toitlus­tamise võimalus, majutus ja puhkus spaas. Siin peetakse meeleldi pulmi. Kui rääkida rahulikumatest aegadest, siis meie juures on selleks vahest augusti lõpp ja septembri algus.

Milliste probleemidega kokku puutute?

Maasoojuspumbad, mis soojenda­vad basseini- ja tarbevett, on andnud meile väga suurt kokkuhoidu. Võin öelda, et küttearved on tänu nendele pumpadele olnud tuhandetes eurodes väiksemad. Paraku on pumpade töös aeg-ajalt probleeme, tegeleme sellega, loodetavasti saab need stabiilselt hästi tööle. Päikesepaneelid andsid suvel meile spaa tarbeks elektrit, mis tähen­das taas kokkuhoidu.

Meil on välja kujunenud hea kollek­tiiv inimestest, kes tahavad ja oskavad tööd teha. Samas on olnud juhuseid, kus konkurendid tulevad siia, et meie töötajaid avalikult üle osta. Väga häid teenindajaid ja kokkasid on raske leida, seepärast ei peljata ühtegi moodust endale tööjõu leidmisel.

Mida inimesed teie kompleksi kohta arvavad?

Pealinnast tulijad imestavad sageli selle üle, et nende silmis pärapõrgus on selline kompleks. Nii nad ütlevadki, et poleks uskunud, et selline mõnus koht võib kuskil Mäetagusel olla. Pal­jud firmad kasutavad seda oma tööta­jatele puhkuse pakkumiseks, näiteks enne jõule tegi üks firma meie juures piparkookide küpsetamise koolituse, pargis on peetud fotojahti. Lasketiiru kasutatakse palju. Teeme koostööd teiste maakonna turismitegijatega ja püüame külalistele pakkuda võimali­kult mitmekesist puhkamisvõimalust.

Kuidas te majanduslikult välja tulete?

Kuna Mäetaguse vald ei doteeri alates eelmisest aastast talveaia küttekulusid ja meil on eelmise aasta esialgsed kok­kuvõtted veel tegemata, siis majandus­näitajate puhul spekuleerida ei tahaks.