onroad
siserajaga, mis on mõeldud kasutamiseks elektrimootoriga raadio teel juhitavatele automudelitele. Rada asub sauelaste seas Zoovetvaru nimega tuntud hoone teise korruse suures saalis, aadress Pärnasalu 31 ja sisse pääseb hoovi poolt.

Rajal mahub korraga sõitma 6-8 mudelit. Saali ühes otsas asub juhtimispukk pilootidele, millest raja kaugeim punkt jääb 24 meetri kaugusele, teises turvaala pealvaatajatele ja boks, kus mudeleid remontida.

Raja lahendus on selline, mis sobib nii algajatele kui edasijõudnutele - on erineva kiirusega kurve, on sirget. Esialgu on plaanis keskus avatuna hoida kolmel päeval nädalas.

Üks projekti eestvedajaist, Rando Mere, kes on alaga 12. eluaastat tegelenud, on kindel, et noortele on see suurepärane võimalus oma aega kvaliteetselt sisustada ning vanematel võimalus oma lastega ühte hobi harrastada. Iga projekti algus on raske nii ajaliselt kui rahaliselt ning lisaks paljude vabatahtlike abile on Rando Merel tõeliselt hea meel, et ka ruumide omanik Hiteh Kinnisvara sai selle huvitava spordiala arendamisele vastu tulla, vähendades renti alguskuudel olulisel määral.

Sauel ja Keilas automodellismi ringi juhendav Tõnis Lattik lisab, et tihti on isadel ja poegadel probleemiks õhtuse ühistegevuse leidmine. Modellism annab selleks suurepärase võimaluse, olgu see siis ringrajal või kodus töölaua taga amordiõlisid vahetades ja mudelit seadistades.

Kahtlemata aga annab selle spordialaga tegelemine noortele kõvad baasteadmised mehaanikast, elektroonikast ning spordipsühholoogiast.

Rando Mere märgib, et Saue Gümnaasium oma ajutiste treening- ja võistlusvõimalustega on olnud pikka aega automudelistide üks kodu, aga tulenevalt suurenenud nõudlusest soovivad nad seda mõnusat isa-poja-vanaisa spordiala siingi piirkonnas rohkem arendada. Seda enam et offroad siseraja ehitamise kogemus Väike-Maarjasse on 2013. aasta algusest olemas (http://vm.hobi.ee).

Saue võistluskeskusest saab meeste sõnul koht, kus treenida tulevasi autosportlasi, kus on mõnus aega veeta inimestel, kes on tehnikaspordi fännid ja kus saab Eesti meistrivõistlusi läbi viia. Kuidas meestel raja ehitamine kulgeb ja millal see valmis saab, saate jälgida veebilehelt http://saue.hobi.ee.

Saue raja iseloomustus
Tüüp:
onroad
Pinnakate: vaip
Pikkus: umbes100 meetrit
Laius: vähemalt 2 meetrit
Mudelite skaala: rada on disainitud 1:10 skaala mudelitele, aga sõita võib ka väiksemate mudelitega