KIK rahuldas vallavalitsuse projekti finantseerimise taotluse ja vallavalitsus kuulutas välja kordoni lammutamiseks hanke. Edukamaks pakkujaks tunnistati Crushtec OÜ, mis vastavalt töövõtulepingule pidi kolme kuu jooksul endise piirivalvekordoni 8 lagunenud ehitist lammutama.

Lammutustööde käigus eraldati puit, metall ja ruberoid kivikonstruktsioonidest ning utiliseeriti. Edasiseks kasutamiseks sobivad ehitusmaterjalide jäägid purustati ja ladustati selleks eraldatud ajutisel laoplatsil ning edaspidi kasutatakse neid tee-ehitusel. Ülejäänud kinnistu on heakorrastatud. Tööde lõplik vastuvõtmine toimub lähiajal.

Kolvikunina piirkond, mis ühelt poolt piirneb Soome lahega, omab valla jaoks suurt tähtsust puhkepiirkonnana, mida saavad kasutada nii valla elanikud kui ka merelisest keskkonnast hoolivad ja huvitatud turistid. Kolvikunina kordoni kinnistu konkreetsemalt on määratletud detailplaneeringuga perspektiivse elamumaana. Keskkonda sobituvate väikeelamute ehitamine toob loodetavasti valda uusi elanikke.