Lapse nimel otsustasingi nüüd võtta enda „südameasjaks" eelkooliealiste laste kõneravi kättesaadavuse Padise vallas. Otsustasin teha paar telefonikõnet, ehk õnnestub saada osalistki selgust selles segases loos.

07.01.2014, teisipäev

Esimese asjana võtsin ühendust valla sotsiaalnõunik Reet Velbergiga. Minu, kui lapsevanema jaoks oli tähtis, et vestluspartner mõistis mu muret. Kahjuks tõdesime mõlemad, et kiiret ja kõiki osapooli täielikult rahuldavat lahendust on pea võimatu leida. Juhul, kui valla koolides tegutsevat logopeedi ei saa eelkooliealiste laste kõneravil kaasata, jääb üle võimalus, et lapsevanem leiab logopeedi väljaspool meie omavalitsust. Vald on valmis kompenseerima lapse kõneravi, kuid veel ühe täiskohaga logopeedi palkamiseks puuduvad rahalised vahendid.

08.01.2014, kolmapäev

Helistasin lasteaia direktor Airi Püssile, et saada ka temapoolset vastukaja oma murele. Sain infot, et lasteaia uues arengukavas on logopeediga arvestatud.

Juhatajal on seoses logopeedi vajavate lastega päris mitu ideed ja mõtet (erirühm kõneravi vajavatele lastele, noor logopeed otse ülikoolist), kuid nende teostamine võtab aastaid. Selge on see, et paari aasta jooksul kooli minevatel lastel ja nende vanematel praegu plaanitavatest tegevuskavadest abi ei ole.

Meie peame tegutsema kohe ja praegu! Infot teenuseid pakkuvate logopeedide kohta saab Eesti Logopeedide ühingu veebilehelt: www.elu.ee. Lisaks on mul üleskutse kõigile vallaelanikele.

Ehk on teie perekonna või tuttavate seas mõnda logopeedi, kes oleks nõus ka meie valla lastega tegelema? Kui on, siis palun andke endast märku aadressil info@padiseteataja.ee