Kolhoosid „Õigus" ja „Pärna" ühinesid 1950. aastal „Pärna „ kolhoosiks ning viimased neli 1951. aastal kolhoosiks „Võit". „Koidula" ja „Pärna" ühinesid omakorda veel 1967. aastal kolhoosiks „Koidula" ning 1968. aastal liitus neile kolhoos „Võit". Edasi jäädi tegutsema nime all „Koidula".

Veel raamatust, mille statistilised andmed ulatuvad aastani 1981: 1949. aastal kuulus kolhoosi 34 peret ja elanikke kokku oli 81; 1953.a oli peresid juba 144, elanikke kokku 316 ja neist kolhoosi liikmeid 252. 1981. aastaks oli peresid 308, elanikke kokku 531, kolhoosi liikmete arv puudub.

1981. aastal lahkub Herbert Vaikmaa kolhoosi esimehe kohalt pärast 32 aastat kestnud ametiaega. Üldkoosolek valib kolhoosi esimeheks Lembit Lepiku.

1983. aastal oli keskmine töötasu inimpäevale 8,65 rbl. Koos preemiaga 9,25 rbl.


Lõbusaid lugusid kolhoosi päevilt

  • Oli niisugune partorg Elmar, kellega juhtus kõiksugu lugusid. Kord tuli Elmar jälle linnast must mapka kaenla all. Kui oli jõudnud kolhoosi kontorisse, kiirustas kõigepealt käimlasse. Kui aga kontorisse jõudis, siis oli mapka asemel prillaud kaenla all.
  • Kord jälle läks Elmar asjaajamistele Keilasse. Kiirustas bussile, haaras garderoobist mantli, pistis jalad saabastesse ja alles Keilas märkas, et oli Lepiku Aime viltsaapad jalga pannud.
  • Tihti oli käimisi Tallinna parteikomiteesse. Sisenenud kabinetti vaatab Elmar, et kahel pool küljel ripuvad pintsaku alt välja mingid sangad? Eks ta oli unustanud WC-st tulles jälle püksitraksid üles panemata.
  • Oli üks intelligentse olemisega ja palju lugenud lüpsja Endla, kellel oli abikaasaks Grigorjev Elmar, kes töötas ehitustöölisena. Kord tulnud Grigorjev purjus peaga koju ja Endla ütles: „Mulle vaist ütles, et sa tuled täna purjus koju!". Seepeale vihastanud Grigorjev: „Kes see Vaist niisugune on, kui kätte saan, maha löön!"
  • Kord jälle andnud Endla Grigorjevile raha põrsaste ostmiseks. Grigorjev joonud aga raha maha ja öelnud, et põrsaid pole. Mille peale Endla vastanud: „Näen jah, et põrsaid pole, aga siga on küll!"
  • Kord tulnud üks Reinu-nimeline mees esimees Herbert Vaikmaa käest tööd küsima. Vaikmaa küsib, et kas jood ka? Rein vastab: „Kõike peale tindi!" Esimees armastanud seda ikka vahel rääkida, et näe kuidas ta mulle vastas.

Meenutada aitasid Leelo Habakukk ja Tiiu Tõe