Elsa-Maria Rentsel töötas meie koolis koristaja ja kellahelistajana 24 aastat, aastail 1953-1977. Aastaid on möödunud ja tänase koolirahva seas ei ole palju neid, kes tädi Elsat  tunnevad-teavad. Erakordse juubeli puhul oleme kogunud meenutuskilde endistelt õpetajatelt Vaike Kivililt ja Eha Gnadebergilt ning õpilastelt - praegustelt õpetajatelt Urve Toompuult (Adler), Malle Krusellilt (Klaus), Eve Jürgensilt (Paalberg).

*Tädi Elsa oli sõbralik, usaldust äratav, lõpmata armas ja südamlik koolitädi, kelle ümber alati lapsi tiirles. Temaga tahtsid tüdrukud-poisid juttu ajada, oma rõõme-muresid jagada.

*Ta oli väga korralik, väga hoolikas oma töös. Elsal oli kogu aeg töö käsil. Kui kell tundi helises ja koridorid tühjenesid, asus ta neid puhastama-pühkima. Järgmiseks vahetunniks pidid jalutusruumid värsked ja puhtad olema, paberitükid ja muu prügi koristatud, põrandad niiske lapiga üle käidud.

*Kellahelistajana oli ta alati täpne. Nii mõnigi kord olid koolipoisid tunnist välja palunud, et vaikselt kellanupu ligi hiilida ja tundi pisut lühendada. Tädi Elsa oli alati valvas ja poiste soov koerust teha luhtus.

*Elsa oli väga töökas ja täpne. Klassiruumide võtmekapis pidid võtmed alati täpselt omal kohal olema. Kui koolipäeva alguses selgus, et see pole nii, hakkas ta kohe uurima, kes on segaduse korraldanud.

*Tädi Elsa hoidis väga lapsi. Väiksemad poisid jooksid ikka tema selja taha varjule, kui suuremad neile liiga tahtsid teha.

*Internaadis elavad tüdrukud-poisid käisid nii mõnigi kord õhtuti tädi Elsal abis koristamas. Oodati, millal just Elsa õhtuti tööl on, et talle appi minna. Elsa ei ajanud kunagi oma abilisi ära, vaid tõi neile sügiseti tänutäheks oma aia õunu ja ploome.

*Õpetajatest ja õpetajatööst pidas tädi Elsa väga lugu. Tol ajal oli algklasside maja ees kooli katseaed, mida hooldasid loodusõpetuse õpetaja ja tema juhendatavad õpilased. Kord kevadel oli kooli oodata kontrolle ja õpetaja plaaninud enne nende saabumist koos lastega kiviktaimlat rohida. Tädi Elsa tulnud aga sel päeval varem tööle ja puhastanud  lillepeenra juba enne tundide algust ära. Kui õpetaja küsis, miks ta seda tegi, ütles tädi Elsa, et õpetaja ei pea mullaste kätega olema, need hoidku raamatut ja pliiatsit.

Austatud Elsa-Maria, meie armas koolitädi! Õnnitleme Sind sünnipäeva puhul! Soovime tervist ja elujõudu veel paljudeks aastateks!

Tänase Loksa kooli pere