Lys esitas I voorus tantsu "Pidu", mis kokkuvõttes žürii hinnangute alusel sai 11. koha, kogudes 30 punkti, kusjuures Ida-Virumaa žürii asetas meie tantsu 3. kohale, andes 8 punkti.

II voorus esitas Lys tantsu "Lahvatab leek", milles kasutasime publiku üllatamiseks ka ilutules­tikku. Ilutulestiku korraldamisel oli meile suureks abiks Tõrvatuli ja Vahur Lääts ning Hardo ja Kevin.

Lisaks tantsudele tuli igal osalejal valmistada oma maa­konda tutvustav video, mille aitas meil valmis teha Margo Metsoja. Tantsukarusselli hindas žürii, kuhu kuulus igast maakonnast kaks liiget. Valgamaa esindajad olid rahvatantsuõpetaja Virve Sinisalu ja line -tantsu juhendaja Marika Sillaots. Žürii andis hindeid nii, nagu seda tehakse Eurovisioonil, kusjuures oma maakonnale hinnet anda ei saa. Valgamaa žürii andis mõlema vooru kõrgemad punktid Ida-Virumaa tantsudele. Esimese "Tantsukarusselli" kolm parimat olid - Tallinna Carolina Tantsukool, Põlva Meie Stuudio ja kolmas koht kuulus Tartu linna esindanud Shate Tantsukoolile. Lys sai kokkuvõttes 13. koha.

Ürituse korralduslik pool tugines suuresti Eurovisiooni omale - igal rühmal oli oma saatja, kes juhatas rühma garderoobi ja lavale, enne tantsu näidati maakonda tut­vustav video, osalejad vaatasid ja elasid teistele kaasa greenroomis, kus laual olid mõnusad suupisted, hindamine toimus pärast mõlema vooru tantsude esitamist, kusjuures iga maakonna üks žürii liige luges punktid ette, võitja sai rändkarika ja õiguse korraldada järgmise aasta tantsukarussell ning peale võitja selgumist esitati võidutants uuesti.

Tantsijate mõtteid tsiteerides: "Õnneks tulevärk tantsu ajal toi­mis! Vastuvõtt oli soe ja sõbralik. Greenroom oli lahe ja ka intervjuud tehti. Väga hea kogemus ja tore oli olla osake ajaloost ning esindada esi­mesel tantsukarussellil Valgamaad. Proovis ehmusime ilutulestiku peale, aga esinemine läks oodatust paremini. Eriti meeldis I voorus Võrumaa tants" Tahaks lennata" ning II voorus Põlvamaa „Eufooria" ja Tartumaa "Halleluuja". Lääne­maad tutvustav video oli meelde­jääv. Muusikavalik oleks võinud olla II voorus huvitavam, sest valdavalt kasutati tänavatantsude muusikaid."

Kõik osalejad said mälestuseks tänukirjad, ürituse logoga rühma­foto, maitsva kringli ning Värska Veekeskuse kinkekaardi "Päev Värska kuurordis".

Üritus oli väga hästi läbi mõel­dud ja korraldatud, tekkis tõesti tunne, nagu oledki Eurovisioonil. Tänu Valgamaa Omavalitsuste Liidule, kes toetas meie transpordi­kulu, lastevanematele, sõpradele ja tuttavatele, kes hoidsid meile saalis pöialt , ning kõigile, kes meile selle ürituse ettevalmistamisel abiks olid.