Inger Berlissa joonistatud saurused, maod, konnad, linnud, inimesed ning fantaasia-olevused on leidnud hea võimaluse end noore kunstniku isiknäitusel uudistajatele tutvustada.

Sisukas piltide galerii on rikastatud suureformaadilise teosega, millel kaks autorit. Inger Berlissa ja Birgit Paju kujundasid kunstikoolis ühise loo erilisel planeedil toimuvast. Protsess kulges dialoogina, ideedega mängides.

Loo kujunemist toetas see, et enneolematute tegelaskujude iseloomu vormiti kohe ka pliiatsitega kahel kõrvuti asetseval paberil. Nii tekkinud pilkupüüdev tervik on näitusel uurimiseks avatud. Kes kirja pandud lugu tähelepanelikult loeb ja joonistustelt tegelasi leiab, saab ühtlasi teada salapärase tõe värvipliiatsite päritolust ning kuidas pliiatsid laste juurde jõuavad. Raplas on leitud võimalus eksponeerida lisaks ka valikut Inger Berlissa kunstikooli kaaslaste maalidest (Triinu, Martin T, Maria Eliisa, Diana, Anni P, Kristjan).

Ruhnu pildid Märjamaa raamatukogus

Meie kunstikooli Ruhnu 2013 maalilaagri tööd, mis olid näitusel Rapla Keskraamatukogu lasteosakonna ruumides, on nüüd väljas Märjamaa raamatukogu I korrusel. Vaatajad näevad kunstikooli õpilaste poolt fookusesse võetud vaateid Ruhnu saarelt (nt arhitektuur, loodus, saarele iseloomulikud esemed).

Unistuseks jääb raamitud tööde eksponeerimise võimalus, see kunstikoolil veel puudub. Oleme kasutanud Rangu kaubamaja pakutavat näitusepinda ning Märjamaa rahvamajalt raamide laenamise võimalusi. Kvaliteetsed raamid annavad suurepärasele sisule toetava väärtuse.

Märjamaa Valla Raamatukogu II korrusel on väiksemate ning ka üllatavalt suurte piltide näitus kunstikooli eelkooli õpilastelt (Meeli Maria, Karoliina, Annleen, Merily, Merilin, Liis, Eliise, Gritten, Kirke, Anni O., Riia Victoria). Eelkooli tööd kohtuvad siin kunstikooli esimese klassi õpilaste maalidega (Sander, Triinu, Maarja, Mirjam, Anni P., Martin T.) ning loodud ühiste piltidega, lisatud on kunstikooli III klassi Triinu joonistus erilistest lindudest. Näituse avamise päeval kogesime, et raamatukogu kohtumis- ning tegevuspaigana võimaldab loomingulisusega kontaktis olemist.

Uus väljapanek Rangu kaubamajas

Rangu kaubamajas on eksponeeritud I klassi maalitööde autorid Sander, Martin, Maarja, Mirjam, Anni.P, III klassi kompositsioonide autorid Inger Berlissa, Alondra, Triinu, Birgit P ning kunstikooli eelkoolist Meeli Maria ja Karoliina joonistused.

Märjamaa muusika- ja kunstikoolis eksponeeritud näitusel vahetuvad loomingulist protsessi kajastavad tööd ning iga nädal toob uusi leide.

Toredaid kohtumisi meie noorte kunstnike töödega!