Kuna olen pärit Saaremaalt, sai minu gastronoomiline teekond alguse ühest väikesest Kuressaare kohvikust. Kokana alustasin tööd juba enne täisealiseks saamist.

Siiski pean tõdema, et mingeid kulinaarseid oskusi sünniga ei kaasnenud. Hea toiduni jõudsin läbi oma kokandusliku kogemuse. Kui tehtud toit ei maitsenud või oli ühekülgne, püüdsin seda järgmisel korral täiustada. Algul nokkisin ise, siis hakkasid sõbrad ka sööma ja varsti tegin neile juba peenemaid õhtusööke.

Milliseid toite meeldib teile valmistada?

Meeldivad toidud, mille tegemiseks on vaja pühendumust, kus keskendud ainult toidule. Nii tekib tooraine ja koka vaheline sümbioos. Pakendite avamise meetodil tehtavad toidud ei paku emotsiooni. Lemmiktoorained on alati need, mida loodus pakub. Hooajaline toorainekasutus on kokanduse üks alustalasid. Seda peaksid rohkem jälgima ka inimesed, kes kodudes süüa teevad.

Ühte suurt lemmikut ei ole. Minu jaoks on oluline, et toit oleks mitmekülgne ja maitsev. Puhtad maitsed ja teadmine tooraine lähiajaloost tekitavad turvatunde, mis omakorda laseb rahus toitu nautida. Näiteks lihaleemes keedetud köögiviljad, natukese peterselliga.

Põnevamad projektid, milles olete osalenud?

Huvitavaid projekte on olnud palju, näiteks "Põllult patta" kokasaate tegemine ja juhtimine. Erinevate restoranide avamine ja pop-up restoranide tegemine mitte väga traditsioonilistes kohtades. Üks selline oli näiteks Hiiumaal vana diiselelektrijaama jalgrattahoidlas.

Tulevikku vaadates on huvitav kindlasti 2015. aasta Milano Expo toitlustus, kus Eesti osaleb tänu meie tubli tiimi võidule.

Millised ootused-lootused on seoses Juuru kooli projektiga?

Juuru kooliga koostööd tehes loodan näha noori toiduhuvilisi. Loodan, et suudan noortele selgeks teha, mis on hea toit, kuidas peaks toiduga ümber käima ja mis on üldse peakoka töö ja roll ühiskonnas.

Palun rääkige veidi Ööbiku Gastronoomiatalust.

Ööbiku Gastronoomiatalu sai loodud selleks, et arendada Eesti kööki, väärtustada kohalikku toorainet ja aidata väiketalupidajatel oma kaupa turustada.

Ööbiku Gastronoomiatalu restoran on ka juba avatud ja on pidevas arengus nagu kogu kompleks. Ei pea alati ootama, millal kõik valmis saab, võib alustada kohe ning ajas areneda ja valmida.