Ülle Välimäe on ka ühiskondlikult väga aktiivne. Ta on olnud alati oma nõu ja jõuga abiks Lillelaada, sügislaada ja põllumajandusnäituse Agri kultuuriprogrammide sisustamisel ning aidanud kaasa Grillfesti ja Kevadfestivali korraldamisel. Samuti on ta Kevadpealinna sündmuste kavandaja, eestvedaja ja korraldaja.

Tema tööd on tunnustatud 2009.aastal tiitliga “Järvamaa Kultuuripärl“. 2011. aastal autasustas maavanem Ülle Välimäed Järvamaa teenetemedaliga.
Järvamaa Vapimärki antakse välja alates 1998. aastast. Järvamaa Vapimärk on asutatud Järvamaale osutatud teenete tunnustamiseks ja see on maakonna kõrgeim autasu. Järvamaa Vapimärki annavad välja Järva maavanem ja Järvamaa Omavalitsuste Liit Järvamaa elanikele, erandina ka Eesti ja välisriikide kodanikele, kellel on eriti silmapaistvaid isiklikke teeneid Järva maakonna ees. Järvamaa Vapimärgiga on eelnevalt autasustatud 33 inimest.

Järva maavanem Tiina Oraste ja Järvamaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Kristjan Kõljalg annavad Järvamaa Vapimärgi Ülle Välimäele üle 23. veebruaril Türi Kultuurikeskuses toimuval Eesti Vabariigi 96. aastapäeva kontsert-aktusel.