Kaitseliit esitas tänavu 15. jaa nuaril Märjamaa vallavalitsusele ehitusloa taotluse Pärnu mnt 31 hoone lammutamiseks. Pärast ehituloa väljastamist korraldab Kaitseliit riigihanke lammutustööde tegija leidmiseks ning sõlmib töövõtulepingu. Enne 2014. aasta maid lammutustöödega ei alustata.

Miks peate vajalikuks miljööväärtuslikus piirkonnas oleva hoone lammutada, kui Kaitseliidul endal pole vajadust seda kasutada? Arvestades ehitise ajalugu -kunagine Kaitseliidu Kodu - kas poleks mõttekam maja alles jätta ja üritada seda müüa?

Kaitseliit on üritanud hoonestatud kinnistut alates 2008. aastast korduvalt avalikel enampakkumistel võõrandada, kuid enampakkumised on huviliste puudumisel nurjunud. Pärast üürniku väljakolimist 2011. aasta juulis on hoone seisnud tühjalt ning Kaitseliit on otsustanud Pärnu mnt 31 kinnistul asuva väga halvas seisukorras ja osaliselt varisemisohtliku hoone lammutada.

Hoone on küll kehvas sei sus (katus ja vahelaed on amortiseerunud), aga võib arvata, et avalikkus hakkab lammutamise teate peale siiski nurisema.

Eks meiegi peame oma rahakotiga (kuigi riigi poolt täidetavaga) ratsionaalselt ümber käima. Emotsionaalne pool jääb mõnikord kaotajaks...

Millised plaanid on Kaitseliidul Märjamaal veel?

Märjamaa vana raudteejaama piirkonda taotleb Kaitseliit kinnistut, kuhu on planeeritud Märjamaa üksikkompanii (malevkonna) perspektiivne staabikompleks/ kodu. Hetkel ei ole Kaitseliit kinnistut veel omandanud ja suuremahuliste ehitustööde aeg on teadmata.