Samuti asus ta sihikindlalt kaitsma perearsti, kui vallajuhid 2000/2001. aastal jõuliselt perearstist vabanemise nimel tegutsesid.

2006. aastal asutati Elviira Paukšte eestvedamisel Vasalemma Valla Rahvuste Selts. Põhjaliku ja täpse inimesena ning kogemustega organisaatorina tutvus pr Paukšte eelnevalt Eesti vähemusrahvuste tegevuste ja ideedega.

Kuna muust rahvusest elanikke on Vasalemma valla elanikest ligi pool ja et nende ühistegevuse potentsiaal ärkamise lävel oli, otsustati kõik rahvused ühe mütsi alla koondada, luua üks rahvuste selts. Pr Paukšte eestvedamisel alustas vastloodud selts kohe aktiivset tegevust, järjest hakkasid toimuma mitmed algupärased ettevõtmised (naiste käsitöönäitus, kus oli väljas eri rahvuste tikandeid, heegeltöid ja kudumeid, rahvustoitude tutvustamise päev, Vasalemma valla rahvuste päev, Eestimaa ajalugu ja kultuuripärandit tutvustavad väljasõidud, koostöö erinevate rahvaste kultuuriseltsidega jne). Rahvuste selts on aktiivne tänaseni, kuigi juhid on juba vahetunud. Rahvuste seltsi ettevõtmised on loonud erineva kultuurilise taustaga inimestele võimaluse hoida ja viljeleda oma kultuuri ning tunda, et nende kodu on just siin, Vasalemma vallas Eestimaal.

Elviira Paukšte on tahtejõuline isiksus, kes oma sõltumatu loomusega on iga vallavalitsuse tegevust kriitiliselt hinnanud ja nende tegevuse puudujääkidele tähelepanu juhtinud.

Õnnitleme Elviirat Vasalemma vallavolikogu ja vallavalitsuse nimel!