Jaanuari algul murti ühel ööl Jõgeva linnas kruusaaugu vastas asuva Kivi tänava haljasalal sinna 2012. aasta Teeme ära! laupäevaku ajal istutatud kahe jaapani lehise ja kahe serbia kuuse ladvad. Piiri pargis on pidevalt puruks pekstud valgustuslampide pirne. Kõik katki pekstud elektripirnid vahetati seal välja, nüüd on keskelt jälle neli lampi pimedad. Ka kultuurikeskuse pargis on lampe taas lõhutud. Kuu ajaga suudavad vandaalid neid üsna palju lõhkuda ja see pole linnale sugugi odav lõbu.

Abilinnapea Ants Prii on Piiri pargis jalutades näinud kaht poissi roikaga prügikasti peksmas. Kui Prii noorukite juurde jõudis, eitasid poisid oma süüd.Loe pikemalt Vooremaast.

Jõgeva konstaablijaoskonna piirkonnavanema sõnul on tänaseks politseile teada Jõgeva linnas puude latvu lõhkunud noorukite nimed ning nendega tegeleb edasi linnavalitsus. "Väiksemates kohtades liigub info kiiresti ja hästi, nii selgitasid politseinikud välja ka Jõgeval mänguväljaku sodija, kes juba mõni aeg hiljem koos vanematega aitas oma kätega rikutu taas ilusamaks muuta," rääkis ta.

Õimi sõnul võiks iga vandaalitseja mõelda selle peale, et lõhutakse iseenda kodukanti ja rikutakse ilusat elukeskkonda. Ka probleemi lahendus ja selliste juhtumite ära hoidmine sünnib eeskätt üheskoos.

"Politseile on väga oluline, et inimesed jagaksid politseiga oma tähelepanekuid ja informatsiooni kahtlastest isikutest ning tegudest linnapildis. Ühelt poolt aitab see info juhtumeid lahenda, teisalt distsiplineerib teiste tähelepanu ka võimalikke vandaalitsejaid," ütles Õim.