Mis asi on tselluvill ja milleks ta hea on?

Tselluvill on vanapaberi purustamise järel valmiv kiuline materjal, mida töötlemise järel kasutatakse peamiselt soojustusmaterjalina, kuid lisaks ka teedeehituses ning hüdrokülvis.
Hea on see kodude ja hoonete soojustamiseks, paistes silma mineraalpuistevilladest parema soojapidavusega, kui ka keskkonnasäästlikkust arvesse võttes.

Kas ettevõttel on lisaks Antslale ka mujal Eestis tootmisüksusi ning kust pärineb peamine tooraine?

Antsla tootmisüksus on ainus ning selle võimsusest peaks lähiajal piisama.
Peamine tooraine ehk ajalehepaber tuleb meile läbi käitlusfirmade Eesti lugejatelt. Meie eesmärgiks on koguda see võimalikult lähedalt, et materjali liigutamise jalajälg oleks mõistlik. Ettevõttel asub müügikontor ka Tartus. Selle väikesele pinnale vaatamata toome uhkusega välja, et asume majas, millel on päikesepatareide park ehk majas toodetakse lisaenergiat päikese abil.

Olete tegutsenud Antslas mitmed aastad. Mis on siin ettevõtlusega tegelemisel suurimaks probleemiks?

Kohusetundliku ja tervete eluviisidega tööjõu leidmine on vaieldamatult suurimaks probleemiks. Võime oma kogemusest kinnitada, et tootmise valdkonnas tööpuudust ei ole, vaid valitseb tööjõupuudus. Meil on praegu väga hea meeskond, aga vajame töökäsi juurde, mistõttu on huvilised oodatud endast märku andma. Palgatase on meil hea ja tööpanust arvestav. Tõttöelda, muid puudusi ei oska välja tuuagi. Võttes arvesse meie kaubateid, siis asukoht on meile igati sobilik.

Kui ootaksite suuremat toetust ja tuge omavalitsuselt siis millises valdkonnas? (infra, reklaam, tööjõuga seonduv, vms )

Eks ettevõte peab ise hakkama saama, aga kohalik kaasaaitamine ja mõistmine on tervitatav. Omavalitsuse aktiivsus tutvustada vallas tegutsevaid ettevõtteid nii nagu käesolevas artiklis, on väga hea mõte. Kindlasti peaks omavalitsus toetama tervetest eluviisidest lähtuvaid algatusi, et inimesed õpiksid iseendast hoolima.

Milles seisnes konkurss?

Keskkonnasõbralikud ettevõtted valitakse kolmes kategoorias: keskkonnasõbralik toode või teenus, keskkonnasõbralik tootmisprotsess ja keskkonnajuhtimine. Iga kategooria jaoks, kus osaleja soovib teistega rinda pista, tuleb esitada põhjalik taotlus ning kirjeldus oma tegevuse kohta selles valdkonnas.
Esitatud ankeetide alusel ja ilmselt ka kolmandatelt osapooltelt saadava lisainfo alusel valib spetsialistidest žürii parimad. Konkursil edu saavutamiseks on kaks olulisimat eeltingimust:
1) tegutsemine valdkonnas, mis lahendab mingi keskkonnaprobleemi, või keskkonnahuvide seadmine samale pulgale ärihuvidega;
2) konkursil osalemine ja põhjalik ettevalmistus. Meil õnnestus saavutada esikoht keskkonnajuhtimise kategoorias ning esikoha jagamine moelooja Reet Ausi AusDesign OÜ-ga keskkonnasõbraliku toote või teenuse kategoorias. Ning kategooriate kokkuvõttes ka üldvõit.

Eesti hindamiskomisjon otsustas teid esitada Euroopa Konkursile, seda keskkonnajuhtimise kategoorias. Millal võib sealt häid uudised kuulda?

Meie jaoks on suur tunnustus olla Eesti saadikuiks rahvusvahelisel konkursil. Jätkame oma tavapärast tööd ning lisaks valmistame ette konkursil osalemise materjale.
See on pikk protsess, kuid oleme aru saanud, et valikud tehakse käesoleva aasta lõpus kuskil Euroopas toimuval valdkonna konverentsil.