Mul on hea meel näha ja kuulda, et meie inimesed tahavad ja julgevad märgata kõike seda, mis toimub meie ümber. Ükski lahendamist vajav olukord ei muutu iseenesest, kui sellest kellelegi teada ei anta. Ei tohi arvata, et vallamajas teatakse niigi kõike. Info tuleb liikuma saada. Kahjuks peab tõdema, et kõiki probleemseid olukordi ei olegi võimalik vallavalitsuses lahendada, aga me saame anda informatsiooni, mida edasi teha või soovitada, kuhu edasi pöörduda.

Minu käest on mitmeid kordi küsitud, et miks Antsla vallal ei ole ikka veel abivallavanemat, konkurss ju toimus. Abivallavanema ametikohale oli 13 soovijat, viidi läbi nii dokumendikui ka vestlusvoor, aga tööle ei võetud kedagi. Soovisin leida vallamajja majanduslike ja tehniliste teadmistega inimest, aga täielikult sobivat kandidaati kahjuks ei osalenud. Praegu on abivallavanema töökohustused ära jaotatud teiste töötajate vahel ja ma arvan, et me saame hakkama. Kui on näha, et me siiski ei tule vallamajas ilma abivallavanemata toime, siis kuulutatakse välja uus konkurss.

Arvan, et kõige rohkem saavad valla arengut mõjutada inimesed ise. Kui jätkub aktiivseid inimesi, kes arendavad ettevõtlust ja loovad sellega töökohti, siis on ka noortel põhjust peale õpingute lõpetamist oma kodukohta tagasi tulla. Eesti inimene on alati ja igas olukorras hakkama saanud, küll me saame meie valla ka „arengurattale" tagasi. Kindlasti võtab see veidi kauem aega, sest kõike korraga lihtsalt ei jõua.

Soovin kõigile head tahet oma valda ja sellega kogu Eesti riiki edasi arendada, usku iseendasse, koostöövõimet ja sallivust. Hoolime üksteisest.

Ilusat Eesti Vabariigi 96. sünnipäeva.