Märjamaa valla üheksandaks aukodanikuks kuulutati Haimre rahvamaja juhataja Eha Kaljusaar, millega kaasneb Maarjaristi I klassi kuldrist ja preemiana 1000 eurot. Kauaaegne kultuuritöötaja Eha Kaljusaar juhatab 1999. aastast Haimre rahvamaja, kus tema täht on eriti särama löönud. Järjepideva tööga ja kogukonna toel on ta suutnud hoonele nii seest kui väljast uue ilme anda ja Haimret peetakse maakonna üheks ilusamaks maarahvamajaks. Täpiks i-le sai maja ette kiviaia taastamine.

Pärast Haimre põhikooli sulgemist tekkis küsimus, kuhu paigutada koolimuuseumi eksponaadid. MTÜ Haimre Kultuuriseltsi eestvedajana avati Eha algatusel rahvamajas muuseumituba. Hoolikalt on Eha pidanud rahvamaja kroonikat ja talletanud kodukandi kultuurilugu.

Aastaid on ta suviti korraldanud taidlejatele ja kogukonna liikmetele kultuurireise Eesti eri paikadesse. Eha Kaljusaar juhendab ka näiteringi Mokakobin ja tantsib naisrühmas Labajalg. Oma rahuliku ja sõbraliku olekuga on ta loonud rahvamajas mõnusa õhkkonna ja siia on hea tulla.

Maarjaristi II klassi hõberisti ja koos sellega 500 eurot saab Tiina Kokemägi. Märjamaa sotsiaalkeskuse juhataja on eakate inimeste hinnatud koolitaja (toolivõimlemine, kodukaunistamine jt õpiringid), inimlik ja armastatud rahvatantsuõpetaja, lahtiste kätega käsitöömeister ja rahvarõivaste valmistaja.

Maarjaristi hõberisti pälvis Märjamaa sotsiaalkeskuse juhataja Tiina Kokemägi. Fotod Riho Vjatkin

Kauaaegsed kolleegid Eha ja Tiina laususid oma tänasõnu tuntava liigutusega hääles.

 „Tänan inimesi, kes mind tunnustamiseks esitasid ja kes on mu tegemistes mind toetanud," ütles Eha Kaljusaar. Tiina Kokemägi väljendas oma tänutunnet võimaluse üle teha oma elutöö Märjamaal.

Märjamaa muusikakooli õpilased mängisid teemaplokkide vahel ja nagu alati, ilmestas sündmust kohalik puhkpilliorkester oma lugudega.

Kui olid üle antud ka tänukirjad tublidele inimestele ja parematele sportlastele, paluti kõik peegelsaali torti maitsma. Volikogu algatusel pakuti tänavu kohvi ja kooki kõigile inimestele, kes rahvamajja peole tulid, tunnustatutele ei olnud enam eraldi vastuvõttu. Sotsiaalkomisjoni esimees Liivi Miil ütles, et see oli väga õige otsus. Ta kiitis ka aktust, kus kõike oli parasjagu - nii sõnalist poolt kui muusikat.

Tantsuks mängis ansambel Boogie Compani, solist Andrus Kasesalu. Vaheajal esines gümnaasiumi noorte rahvatantsurühm Tantsulka, mida juhendab Darja Lehtsalu.

Ettevõtjate tunnustamiseks antava Märjamaa valla teeneteplaadi pälvis OÜ Timberston Ehitus.

2007.aastal tegevust alustanud osaühingu põhitegevuseks on vee- ja kanalisatsioonitraside ehitus ja maaparandustööd. Kohalike ettevõtjate asutatud firmas töötab sõltuvalt hooajast kuni 30 inimest. 2013. a kuulutati firma Äripäeva Raplamaa TOPi võitjaks. Timberston Ehitus on toetanud kohalikku spordielu, eeskätt ratta- ja motospordiürituste korraldamist. Kuulumine Märjamaa Ettevõtjate Piirkondliku Ühendusse aitab kaasa kohalike ettevõtjate koostööle.

Ettevõtte poolt võttis teeneteplaadi vastu Mikk Vaarmann.