Päeva esimene start oli kõige väiksematele. Meie nooremad kodutütred Marje Kikas, Mia Sirila, Sandra Subbotina ja Liisa Olop pidid läbima veidi rohkem kui 1 kilomeeter üsna ehmatavaid tõuse ja laskumisi, mis neid põrmugi ei hirmutanud!

Kahjuks tundub, et vanemate tüdrukute seas pole suusatamine väga hinnas, sest kogu Harju Maleva peale leidsime me vaid kaks kodutütart vanuses 13-17 aastat. Väga kahju oli, et Janett Treisalt ja Katrin Jõesaar ei saanud oma südikale 3,75 kilomeetri sõidule lisada veel ühe neiu kohapunkte, siis oleks võinud saavutada tubli Harju keskmise tulemuse.

Nooremad poisid pidid kannatamatult ootama kuni tüdrukud ja naised oma sõidud ära tegid. Kuid siis said nad rajale söösta, et läbida oma 3,75 kilomeetrit. Joonas Rajamägi, Alex Alliksaar, Argo Laurend ja Hendrik Allik pusisid vapralt oma distantsi lõpuni.

Vahe peal startisid mehed, kelle seas võistlesid ka meie noortejuhid Tarmo Amer ja Aare Allik, kes pidid läbima 4,5 kilomeetrit päris ränkadel nõlvadel.

Päeva viimane start oli kõige suurema osalejate arvuga vanemad 13-17-aastased poisid, kelle distantsi pikkuseks oli samuti 4,5 kilomeetrit. Harju noored Rauno Rand, Siim Aksel Amer, Kristo Metus, Märt Mägi ja Erko Allik tegid ajalugu, saavutades esmakordselt suusatamises üldarvestuses vanemate noorte kotkaste teise koha karika.

Kõik noored suusatajad olid väga rahul ja rõõmsad kordaläinud päeva üle.

Ja meie, noortejuhid oleme neile väga-väga tänulikud, et nad ei pidanud paljuks tulla ennast proovile panema, sest rajad ei olnud kerged ja oli ka teada, et paljud konkurendid on Võrumaa ja ka teiste maakondade suusatrennide noored. Selle võistluse eesmärk ja moto oli TÄHTIS ON OSAVÕTT!