Lillepa kirjeldas, et õpe koosneb nii praktikast kui ka teooriatundidest, milles omandatud teadmisi rakendavad nad praktilisi ülesandeid lahendades. Tundides teevad õppurid läbi ka erinevaid töövõtteid, et need praktikale minnes juba selged oleksid.

Praegu on Lillepa käinud kahel koristuspraktikal. Esimesel korral, eelmise kevade lõpus ning suve alguses oli ta ametis Pärnu Strand SPA & Koverentsihotellis ning aitas seal läbi viia ka kahte enamjaolt välismaalastest osalejatega konverentsi. Teine praktika möödus väiksemas ettevõttes, samuti Pärnus asuvas Villa Wessetis.

Hea majutusteenindaja peab Lillepa meelest olema mitmekesiste oskustega: ta peab teadma, kuidas numbritube hooldada ja restoranis kliente teenindada, kuid administraatoriametit pidades on oluline ka hea võõrkeelte tundmine. “Hea majutusteenindaja on sõbralik, suhtlusvalmis, positiivne ning alati valmis aitama.”

Seni pole neiu veel oma erialal võistlemas käinud, kuid paneb end juba varsti proovile kutsevõistlusel Noor Meister. Harjutamisele kuluvad kõik õppetööst vabad hetked. Lillepa usub, et see on hea võimalus saada mitmekülgseid kogemusi ning arendada oma oskusi ja pingetaluvusvõimet, ning käib praegu enda ettevalmistamiseks ka hotellis harjutamas. „Konkurents on tihe, koos minuga astuvad võistlustulle veel 17 majutusteenindajat, kes tahavad Eesti meistriks saada.”

Oma eriala suurimaks plussiks peab Lillepa seda, et tal on võimalus kandideerida mitmetele erinevatele ametikohtadele. Praegu soovib ta aga lõpetamise järel jätkata ülikoolis majutusteenindusega seonduval alal või omandada samas kutsehariduskeskuses veel mingi muu amet, et oma valikuid veelgi suurendada. “Kuid kui jään samale erialale [hotellindusse], sooviksin selles kõrgemat positsiooni saavutada,” kinnitas Lillepa. Oma suurimaks erialaga seotud unistuseks peabki ta seda, et suudab omandada seal maksimaalsed teadmised, et kasutada neid tulevikus karjääriredelil edasi liikumiseks.

Majutusteenindajate võistlusel Noorel Meistril võisteldakse kahes kategoorias:
numbritoa korrastamine:
• majutusteeninduse ja hotellimajanduse mõistete tundmine
• numbritoa koristamiseks vajalike vahendite komplekteerimine ning numbritoa koristamine
• inglisekeelse situatsioonülesande lahendamine
restoraniteenindus:
• kolmekäigulise lõunasöögilaua ettevalmistus kahele külalisele ning teenindamine a la carte teeninduse vormis
• töövahendite ja teeninduse mõistete tundmine

Noor Meister 2014 toimub 7.-8. märtsil Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses, kus mõõtu võtavad üle 300 kutseõppuri 24 erialal, avatud on 10 töötuba ametite proovimiseks, kutseharidusmessil on kohal 32 ametikooli üle Eesti. Sissepääs on kõigile huvilistele tasuta! Uuri lähemalt www.noormeister.ee