Meie valla kunstnikud Enn Allik ja Juta Räägel on lõunanaabrite juures näitustel esitlenud oma loomingut, koos oleme  tähistanud oma riikide sünnipäevi ning igal aastal Balti keti aastapäeva. Vahemärkusena olgu öeldud, et tänavu 23. augustil möödub nõukogude võimu mõjutamiseks ja vabadustahte demonstreerimiseks algatatud massiüritusest  25 aastat.  Sündmuse väärikaks tähistamiseks on töörühmad mõlemalt poolt piiri korduvalt koos käinud ja  ideed teostamisel - tulemas on käsitöömeistrite laat, massimiiting, võimas kontsert ning ühine jalgrattamatk Karksi-Nuia - Ruhja. Täpsema info ja ajakava esitame suve poole, sest enne sedagi on meil põnevaid sündmusi pakkuda.

Ühiselt korraldame suursündmust  juba maikuus, kui  avame Karksi valla kultuurikeskuse II korruse fuajees Ruhja fotograafide poolt koostatud fotonäituse.

17. mail on Karksi-Nuia tulemas arvukalt naabreid küll põhjast, lõunast, idast ja läänest, kõige arvukamalt Läti Vabariigist, Ruhjast. Koostöös Läti kõige põhjapoolsema linna kultuurirahvaga korraldame siin Ruhja päeva.

Tulemas on kevadlaat, kuhu ootame käsitöölisi müüma ja kauplema nii siit kui teiselt poolt piiri. Kuna selle aasta algusest kehtib Lätiski maksevahendina euro, siis usun, et jagub müüjaid ja ostjaid.  Tänaseks oleme kokku leppinud, et lätlased tulevad oma tiheda kultuuriprogrammiga. Karksi-Nuias saab näha-kuulda Ruhja puhkpilliorkestrit, draamaringi, laulukoori, ansamblite ja kapelli esinemisi. Saame osa Läti rahvakultuurist, näeme nende rahvariideid, sest kaks rahvatantsukollektiivi valmistuvad kontserdiks.

Ruhja päeval pakutakse degusteerimiseks läti rahvustoite, toimuvad arvukad tegevustoad - tulemas on oma „asja" õpetavad sepad, ehetekunstnikud jt. Päev lõppeb ühise tantsuõhtuga kultuurikeskuses.

Tegevust peaks jaguma kõigile, olenemata rahvusest, soost ja east. Kõigile ja kõigele on mõeldud.

Tore on naabreid külla oodata ning samas, sügise alguses, 20. septembril,  ootavad Läti naabrid meid Ruhja Karksi-Nuia päevale. Ettevalmistused juba käivad, teeme plaane, kirjutame projekte.

Siinkohal üleskutse käsitöölistele: olete oodatud kaasa lööma! Osalemine annab võimaluse enda saavutuste näitamiseks ning loob tulevikuks vajalikke kontakte. Täpsem info kultuurikeskuse kodulehel.