Eelmisel aastal vastu võetud otsus kolida pidu aleviku keskusesse õigustas end igati - parkimiseks vabanes suur õppesõiduplats ning laat ja kultuuriprogramm kolisid keskväljakule ja selle lähiümbruse tänavatele. Mõningast nurinat avaldasid Kose keskuse kaupmehed, sest ostjad ei saanud peopäeval otse kaupluse ett e sõita. Püüame sel aastal infot varakult jagada.

Avatakse rongiliiklus

Laadatänavateks on Pikk ja Kodu, kuhu mahutasime mullu kõik 100 müüjat. Ega meil palju rohkem müüjaid mahugi, nii et hilised registreerijad võivad ka kohast ilma jääda.

Laadale ootame ikka võimalikult laia kaubavalikut alates kevadkaupadest kuni vanakraamini, mille taaskasutamine järjest hoogu saab. Laadakaupmeeste registreerimine algab märtsi alguses ning sellekohane info ja kontaktid on üleval valla kodulehel.

Keskväljaku laval ja selle ees astuvad päeva vältel üles pea kõik Kose valla lauljad-tantsijad, lastel on Pipi juhatamisel oma linnak skate-pargi kõrval, avatakse kohalik rongiliiklus, seekord mitt e Rail Baltic!

Kaitseliit ja teised vormikandjad esitlevad tehnikat ja varustust bussijaama naabruses.

Taas võõrustame Grillfesti Põhja-Eesti osavõistlust, mis loob meeleolu kogu päevaks ja pakub pinget osalevatele võistkondadele. Meeldetuletuseks kõigile, et Grillfestil võivad oma võistkondadega osaleda nii sõbrad-naabrid kui ettevõtted.

Traktorite võistlus

Lähikülade elanikud saavad peole sõita eribussiga, mille graafi kust anname varakult teada.

Uudiseks on sel aastal rahvusvaheline murutraktorite kestvussõit, mis toimub Ujula tänava parklas. Ettevõtmine on atraktiivne ja pälvib kindlasti rahva kaasaelamise. Kõike kavandatut ei hakka üles lugema, las jääb külalistele ka avastamisruumi.

Parkimise tahame mullusest paremini korraldada, et kohalike inimeste rahu saaks võimalikult vähe häiritud. Kose Lions Klubi annetab parkimistasu heategevuslikele projektidele.

Liiklust ja parkimist aitavad korraldada Kaitseliidu ja turvafirma töötajad.

Päeva lõpetame kontserdiga keskväljaku laval. Las jääb seegi, kelle kutsume peole punkti panema, mõneks ajaks saladuseks.

Kuna sel aastal talvest eriti asja ei saanud, on kevadiste heakorratöödega võimalik algust teha juba varem. Teeme siis oma koduümbruse varakult korda!

Loodame, et meie kevadpidu saab väärika jätku ja toob ka sel aastal kaasa ilusa ilma. Tere tulemast Kosele kevadpeole!