Valla tegemised on olnud uuest aastast alates suunatud programmidest rahataotluste esitamisele ning keskuse fassaadi soojustamise, ilmastikukindlamaks muutmisel ja uuendamise ettevalmistamisele. Loodame, et ehitustegevus saab alata aprillis ning septembriks-oktoobriks on fassaad valmis ja uued aknad -uksed ees. Teadmiseks vallakodanikele: keskuse mahavõetud fassaadiplekk pannakse tervikkoguna enampakkumise teel müüki. Alghinda ei ole veel kinnitatud, aga ehitajale on esitatud nõue kõik plaadid tervelt maha võtta.

Rahataotlus on esitatud õpilaskodu renoveerimiseks hasartmängumaksu programmile (et anda värskem ilme siseruumidele ning teha hädapärasemad remonttööd). Õpilaskodule on Päästeameti poolt tehtud täiendavad ettekirjutused, mis tuleb täita ka siis, kui lisaraha ei õnnestu saada.

Ettevalmistusi teeb vald ka sügisel Eesti-Vene programmi avanemiseks, et koos Venemaa sõprusvallaga STRUGI KRASNÕJE saaks uuendada tänavavalgustust ja ehk võimalusel kaaluda staadioni uuendamist. Venemaaga suhetes on Eesti poolseks partneriks peale Misso valla veel Ahja, Kanepi, Valgjärve ja Kõlleste vald. Meil kõigil on ühised soovid tänavalgustuse ja spordirajatiste uuendamiseks just sellisel moel.

Tööstusala detailplaneering on algatatud ning loodame, et koostöös Võru Maavalitsusega ka tulemusteni jõuame. Kui arengud jõuavad sinnamaani, et on võimalik teemat tutvustada ka rahvale, siis anname eelnevalt sellest teada.

Tänaseks on pooleli OÜ moodustamine, mis hakkab tulevikus korraldama vee, kanalisatsiooni ja teede hooldust ning vallale kuuluvate hoonete remonti. Põhikirja koostamine on pooleli ja loodame aprilliks valmis saada. OÜ on 100% valla omandis olev ettevõte, mille eesmärk ei ole kasu saada vaid heal juhul hoida kulud ja tulud tasakaalus. Miks on üldse OÜ vajalik? See tuleneb Keskkonnaministeeriumi nõudest, et vald peab enne vee-ja kanalisatsiooni rekonstrueerimise viimast etappi moodustama kas vee-ettevõtte või kommunaalettevõtte. Alles peale antud nõude täitmist saame taotleda rekonstrueerimistöödeks raha. Peale ettevõtte moodustamist saame taotleda ka vahendeid reovee seadmete renoveerimiseks.

Vallavalitsusel on suur palve vallaelanikele ja kinnistuomanikele- palun hoidke ja säästke vallateid kevadisel metsaveol. Kahjuks on esinenud olukordi, kus oma metsa ära müünud kodanik on tulnud lõhutud tee pärast valda pahandama - et ei pääse koju. Lõhutud teel võivad olla kurvad tagajärjed - perearst, kiirabi , politsei, ega ka tuletõrje ei pääse abivajaja juurde. Teede remont on kallis ning suure kandevõimega kruusakatet me ei suuda ka ehitada. Niisiis hoidkem-säästkem teid koos ning see on meie kõikide ühine kasu.

Kahjuks pidi isiklikel põhjustel meie planeeringu ja maaspetsialist töölt lahkuma. Mul on aga hea meel teatada, et alates jaanuari lõpust on tema asemel tööl tubli noor inimene MARET EINLA. Loodan, et saate temaga ruttu tuttavaks ning teil saab olema hea koostöö.

Ilusat kevadet!