Ridala valla majandusnõuniku Ailar Ladva sõnul hakkasid puud kasvama elektriliinidesse ja kriimustasid mööda sõitvaid liinibusse. Puud lõigati 3–4 aastat tagasi tehtud vana jälje järgi. Toona lõigati puid vaid ühelt poolt, nüüd on lõigatud mõlemalt poolt.

„Läheb kalliks, kui natuke sel aastal lõigata ja natuke teisel aastal. Kui olnuks mõni muu puuliik, ei oleks saanud nii pügada. Pärn peaks üle elama, selleks oligi suurem lõikamine,” ütles Ladva.

„Teadlikumalt tuleks läheneda, tulbastatud puul ei tohi kõiki võrseid korraga maha võtta,” rääkis arboristide koja esimees Heiki Hanso.

Hanso sõnul kannatavad ametnike teadmatuse tõttu kõik osapooled, nii puud, inimesed, kes neid könte peavad nägema, ja ka omavalitsused ise, sest esialgne odav lahendus võib hiljem palju kallimaks osutuda.

„Tulbastamine on vene ajast pärit lollus. See on halb eeskuju, nagu maha kukkunud värvipott, jäljed lähevad ei tea kui kaugele," rääkis Hanso. Võib juhtuda, et mõni talumees, kes sõidab nendest puudest mööda, leiab, et tal on ka kodus puud liiga suured, ja teeb nii, nagu linnas tehti.

Vaata fotot alleest Lääne Elust.