Vaadates tagasi möödunud kahele kümnendile, võime tõdeda, et see on olnud Eestile edukas periood. Meil on oma riik, kus meie otsustame, kuidas tahame oma olevikku ja tulevikku korraldada. Kõik ei ole kindlasti täpselt nii, nagu me kunagi unistasime, ent ometi võime tunnistada, et oleme võrdlemisi lühikese aja jooksul üheskoos väga palju saavutanud. Meil on põhjust olla uhked oma rahva ja riigi üle.

Ka Jõgeva on viimase kahekümne aasta jooksul väga palju muutunud ja muutub tulevikus veelgi. Eelmisel aastal tähistasime Jõgeva linna 75. sünnipäeva. Selle kolmveerandsajandi jooksul on Jõgevast kasvanud ilus, mitmekülgne ja peresõbralik linn. Selle kinnituseks on viimasel aastal uue lasteaia "Karikakar" valmimine, mille tulemusena on nüüd Jõgeval kõigile lastele tagatud lasteaiakoht ning head tingimused mängida ja kasvada. Koolivõrgu muutmise käigus alustasid tööd kaks uut kooli - Jõgevamaa gümnaasium ja Jõgeva põhikool. Nende loomine, mis nõudis suurt soovi ja paljude inimeste ühist tahet, kindlustab ka edaspidi meie staatuse hariduskeskusena.

Kuidas edasi? Tuleb seada uued sihid uuteks juubeliteks ja järgmisteks kümnenditeks. Milline on visioon? See on linna tulevikuvaade, mis sisaldab ambitsiooni, kuhu tahame teatud aja pärast jõuda. Visioon peab olema innustav ja inspireeriv. Kas tänane Jõgeva linna visioon "Jõgeva linn on aktiivse ja positiivse ellusuhtumisega elanikega turvaline, inimsõbralik ja hea mainega Vooremaa keskus" viib meid parema Jõgeva poole? Kindlasti viib, aga kas tagab jätkusuutlikkuse? Kas "Jõgevale elama 100 uut elanikku", "Jõgevale 100 uut töökohta" või "Jõgeval sünniks 100 last aastas" oleks palju inspireerivam eesmärk?

Jõgeva linna arengukavas alustatakse peagi uuenduste ja täiendustega. Teada on, et linna suur eesmärk on õppimistingimuste kaasajastamine Jõgeva põhikoolis. Linnaraamatukogu vajab arenguks ja tulevikuks selgust ruumide osas, et neil oleks võimalik osutada head teenust. Linna sõidu- ja kõnniteed vajavad rekonstrueerimist vastavalt kinnitatud teehoiukavale. Jõgeva liigub oma teostatud tegevuste ja eesmärkidega hea teenusega tõmbekeskuse suunas. Jõgeva linna ja valla ühinemine lisaks täiendava sünergia ja otstarbekama rahakasutuse ning investeeringud.

Head unistamist ja uute eesmärkide saavutamist!