Sel aastal on linn otsustanud viia läbi suurpuhastuse 1. aprillist 1. maini. Aitamaks kaasa kevadkoristusele on mitmed Keila ettevõtted andnud nõusoleku ka omalt poolt õla alla panna.
AS Keila Vesi hakkab traditsiooniliselt vastu võtma puuoksi ja -lehti, AS Eesti Keskkonnateenused veab ära suuremõõtmelised esemed ning ehitusjäätmete äraveol tuleb appi OÜ Makrokapital. Kui okste ja lehtede vastuvõtt ning suurte esemete äravedu on tasuta, siis ehitusjäätmete vedu on tasuline. Täpsemat teavet saab telefonilt 679 0700, infot heakorrakuu ja suurpuhastuse kohta leiate Keila linna kodulehelt ja Keila Lehest.

Suuremõõtmeliste esemete äravedu toimub ainult eelregistreerimisega ja seda saab teha samal telefonil.

Kui koormajagu kaupa on koos, tuleb auto kohale ja veab vastavalt registreerimisele asjad ära. Ainult ühe diivani või tugitooli järele ei ole mõtet ju suurt autot saata. Konteiner on 20 m2 mahutavusega, ühe tugitooli mahuks arvestatakse 1 m2, diivanil 2 m2.

Suuremõõtmeliste esemete hulka arvestatakse mööbel, külmikud, pesumasinad ja muu elektroonika, samuti puitdetailid (nt aknaraamid ilma klaasideta!). Värvid, lahustid, elektripirnid jm ohtlikud jäätmed selle autoga äravedamisele ei kuulu.

Linn on teinud heakorrastamisel palju, linna sissesõitudel on aastaringselt meeldivad kujundused, teede-tänavate äärde on istutatud lilli ning kauneid puid. Rõõm on elada ilusas linnas ja seda ka oma külalistele näidata.

Samal ajal on kohta ka kriitikale, kuid usun, et koostöös linnaelanikega saame oma kodulinna veelgi kaunimaks teha.

Tsiteeriksin siinkohal üht minule väga lähedast ja tarka inimest: „Mehel võivad olla riided küll vanad, isegi paigatud, kuid need riided peavad olema puhtad!"

Alati ei ole võimalik teha kapitaalset remonti, ehitada uut elamist või teha hirmkallist kujundust. Aga oma ukseesise ja -ümbruse puhastamine on igaühele jõu- ning taskukohane.

tahaks siinkohal hakata moraalijüngriks, kuid kui teha üks väike jalutuskäik linnas, tuleb tahtmatult meelde hea tuttava ütlus puhastest pükstest.

Kui prügikastide ääres nukrutsevad siiani lastele jõulude ajal silma- ja pühaderõõmu pakkunud kuusekesed, mõne hoovi väravast on alles vaid üks pool ja teisest järel mõtteline osa ning õues kuhjuvad juba aasta(kümne)id arusaamatud ehitusmaterjalide kuhjatised, siis ei ole tegu mitte raha puuduse, vaid sulaselge hoolimatusega või tahtmatusega näha enda ümber ilusat!

Lõpuks ütleksin kokkuvõtteks: paikame oma püksid ära ja peseme puhtaks!

Loodan, et igaüks meist paneb oma koduümbruse korrastamisel käed külge.

Linnavalitsus koos linnavolikogu keskkonnakomisjoniga hoiab märtsis-aprillis toimuval silma peal.