„Mulle sobivad pigem standardtantsud, meistrivõistlustel selle aasta jaanuaris olime U21 vanuserühmas neljandad. Ladina-Ameerika tantsudes nii hästi ei läinud," tunnistab värske meister. Algusest rääkides ütleb Marianne, et see oli lihtne - Silvia tuli tundi ja ütles, et on võimalik tantsutrenni tulla.

Marianne läks ja jäigi. Kuidas kõik sujuma hakkas, seda ta enam täpselt ei mäletagi - kõik oli uus ja pisut imelikki partneriga koos ... „Üksinda tulid sammud paremini välja," naerab Marianne. Nüüd hindab Marianne partneriga tantsimise mugavamaks.

Praegune partner, kellega Marianne eelmisest kevadest peale tantsinud, on viies - Rannar Edovald, koos temaga ka meistritiitel võideti.

Kümnes tantsus kaheksa esikohta

U21 vanuserühmas võttis 10-tantsu meistrivõistlustest osa 14 paari, kokku oli paare rohkem. Kuigi Marianne nii head esitust ei oodanud, räägib tulemus iseenda eest: Marianne ja Rannar võitsid kümnest tantsust kaheksa, fokstrotis ja tša-tša-tšaas tuli teiste paremust tunnistada.

Trenni tuleb teha neli korda nädalas, iga kord kaks tundi, peale selle vajaduse korral ka eratunnid. Ja kõik see toimub tantsukooli Laguun egiidi all.

Õppimist tantsimine ei sega: „Mina jõuan kõik oma asjad ilusasti tehtud," kinnitab Marianne, kelle lemmikained on matemaatika ja eesti keel.

Üleriigilistel ja Raplamaal korraldatud eesti keele olümpiaadidest võttis Marianne osa juba Kohila gümnaasiumis õppides ja oli edukas. Sel aastal toimunud Tallinna piirkondlikult emakeeleolümpiaadilt pääses Marianne üleriigilisse lõppvooru.

Kirjandust peab Marianne praegu raskeks, seda just õpetaja ülisuure nõudlikkuse ja põhjalikkuse tõttu. „Raske on alati nii vastata, et viie saaks," tunnistab Marianne.

Vahel, kui tulemused ei ole nii head kui tahaks, on Mariannegi mõelnud, et miks selle tantsuga üldse tegelda, võtab palju aega ja ... läheb ikkagi trenni.

Võistlusi on igas kuus üks-kaks, olenevalt sellest, kas B-klassi ja vabaklassi karikavõistlused toimuvad koos või eraldi.

 „Tantsus peab olema ilu ja vastupidavust, vastupidavustrennid on kord nädalas, samuti enne võistlusi, kui kõik tantsud järjest läbi tantsitakse," ütleb Marianne.

Oma tugevuseks peabki ta vastupidavust - et ka väsinuna suudab edasi tantsida. „Naeratama peab ja rohkem rõõmu välja näitma, mitte ainult mõtlema ja keskenduma," tõdeb Marianne naeratades, rääkides sellest, mida ta Ladina-Ameerika tantsude puhul meeles peab pidama.

Pilk maailma

Esmane plaan on kool lõpetada ja siis tantsuga tõsiselt edasi tegelda. „Tvistiga oli väga hea alustada, aga kuna olime seal tol hetkel kõige tugevam paar ja käisime juba kord nädalas Laguunis trennis, siis mingil ajal leidsime, et on õigem sinna üle minna," räägib Marianne ja kinnitab, et tvistiga suhtleb endistviisi ja hästi edasi.

Praegu on Marianne ja Rannari treenerid Diana Mitt ja Ivo Kappet. „Nendega on plaanis ka jätkata, lisaks võtame võimaluse korral eratunde maailma tippudelt," ütleb Marianne.

Täiskasvanute võistlutel saab juba osaleda, sest U21 on vanuseklass, mida igal võistlusel alati pole. Samas on täiskasvanute klassis 10-tantsu tantsijaid vähe ja neil meistrivõistlustel osales vaid neli paari. Esikoha võitjad olid teistest peajagu üle, ülejäänud paaride vahel käis aga tihe rebimine, kus Marianne ja Rannar napilt kolmandaks platseerusid. Eelmisel aastal võitsid nad aga B-klassi karikavõistlused täiskasvanute arvestuses.

„Ilmselt tuleb jätkata, et saaks ka maailma tasemel konkureerida," ei tee Marianne tulevikuplaanidest saladust.