"Sellist fondi asutama ajendas mind asjaolu, et mälestus taasiseseisvumisest ja laulvast revolutsioonist ei ole paljudele enam otsene mälestus, vaid pigem miski, millest on kuuldud või ajalooõpikutest loetud. Fondi eesmärk on hoida neid mälestusi elavana nii praeguste kui ka tulevate põlvkondade jaoks; hoida Eesti vaimu ärksana ning tuletada igale eestlasele meelde, et eestlane olla on uhke ja hää," ütles Anna-Mariita Mattiisen.

Enda sõnul lõi ta fondi ennekõike selleks, et säilitada isa muusikalist pärandit. Alo Mattiisenit teatakse eelkõige Laulva Revolutsiooni ühe eestvedaja ja ilusate isamaaliste laulude autorina, ent ta on kirjutanud ka palju andekaid teoseid mõttelisema ja sügavama muusika valdkonnast, mida praegu veel nii hästi ei teata.

"Võib öelda, et arvestatav osa isa kirjutatud heast muusikast ei ole kunagi laia publiku ette jõudnudki. Samas oleks see muusika tänapäevalgi hästi esitatav," ütles Anna-Mariita Mattiisen.

Fondi eestvedamisel on plaanis Alo Mattiiseni muusikat, ka vähem tuntud muusikat kontsertidel esitama hakata, ent tulevikus tahetakse jõuda ka noodikogumike ja raamatute avaldamise ning näituste korraldamiseni. Nootide avaldamine on tegelikult päris aktuaalne teema, sest nii mõnegi Mattiiseni ilusa pala taasesitamine jääb praegu nootide puudumise taha: mõne loo noodid pole säilinud, mõned noodid on ainult käsikirjalised, mõnd lugu pole aga noodikirjas kunagi eksisteerinudki.

Loe pikemalt Vooremaast.