"Samas paljud inimesed ja nende eakad tuttavad küsisid arvutialast abi ja nii sündis idee teha sellest endale töö."

Esimeseks kliendiks oli Mikk Rätsepale firma, kes tellis temalt kodulehekülje, riburadapidi tulid ka muud tellimused.

"Minult saab tellida veebilehti, e-raamatute tegemist, trükise kujundamise alast nõu küsida. Põhiline aga, millega tegelen, on eakate ja puuetega inimeste arvutiabi. Saan kõigiga hästi hakkama, olen suhtleja ja kohtumised on toredad."

Mikk muheles, et kallis mees ta pole, hinnakirjas on eraldi märge, et eakatele ja puuetega inimestele pakub ta teenus tavahinnast poole soodsamalt.

Keegi, kel abi tarvis, ei pea arvutit kaenlas tarima ja kuhugi minema, sest Mikk Rätsep tuleb kliendile koju.

"Kes ise ei liigu või ei taha eriti väljas käia, ei pea muretsema, ma tulen kohale ja aitan," sõnab ta. Ka on ta valmis eakate õhtutele või sotsiaalkeskustesse kogunemistele minema ja tutvustama, millist abi temalt saab ja soovi korral ka korraga 4-5 inimese juhendamist läbi viima.

"Põhiliselt on inimeste küsimused seotud sellega, kuidas kasutada lähedastega suhtlemiseks ja reklaammängudes osalemiseks Facebooki, kuidas kirja kirjutada ja saata, kust otsida materjali inimest huvitavate teemade kohta, kuidas turvaliselt internetti ja arvutit kasutada. Sageli küsitakse, et ega keegi kusagilt ei jälgi nende tegemisi," kirjeldas Rätsep argipäeva. "Sageli soovivad inimesed arvutist lihtsalt ajalehti lugeda."

Küsimuste jooksvat ülesmärkimist soovitab arvutispets seepärast, et kui asjatundja kohal, võib inimene kohmetuda võõra tulekul, karta rumalana näida ja ähmiga olulised küsimused unustada.

"Kui küsimused kirjas, saame kõik järjest läbi võtta ja hoiame nõnda aega kokku. Paras aeg ühe korra jaoks on tund-kaks. Palju oleneb sellest, mis tujus ja tervise juures inimene on, kui kiire on tema arvuti ja netiühendus. Mida konkreetsemad on inimese küsimused, seda parem on aidata," soovitas Rätsep küsimused üles märkida.

"Keegi ei pea mulje pärast muretsema, mina olengi selleks, et aidata, selgitada ning kui tarvis, ka arvutit seadistada või hooldada," julgustas noor patsita arvutispets.