Kes aga koostas pöördumise, milles soovitakse "rohkem kui 450 alalise elanikuga" piirkonda Maardu linnaga ühendada? "Mina seda ei tea. Minu allkirja sealt ei leia, kuna ma ei soovi teistele eeskujuks olla. Ma kõigest andsin kogutud allkirjad vallavolikogule üle," ütleb Bauer.

Volikogus arutatakse Uusküla küsimust tuleva nädala esmaspäeval. Piirkonna probleeme kajastavale pöördumisele on alla kirjutanud 63 inimest, kuid vaid 41 neist on Jõelähtme valla elanikud. Alanud aasta 1. jaanuari seisuga elas Uuskülas 364 inimest.

Jõelähtme vallavolikogu esimehe Art Kuuma hinnangul ei saa seetõttu kuidagi rääkida elanike enamuse toetusest. "Minu nägemuse kohaselt on tegemist poliitilise aktsiooniga, mis algas valimiseelsel ajal ja lõppes pöördumise allkirjastamisega. Allakirjutanute arv näitab nimetatud poliitiliste jõudude toetust neis külades," selgitab Kuum oma seisukohta. "Pean seda ettevõtmist poliitiliseks seetõttu, et Uusküla viimine Maardu koosseisu ei aita mitte kuidagi lahendada probleeme kohalike teedega. Jõelähtme valla võime investeerida taristu väljaehitamisse pole väiksem kui Maardu linnal."

Loe pikemalt Harju Elust.