Tegemist on augustis Los Angeleses toimuva võistlusega, millest saavad osa võtta elukut­selised ja vabatahtlikud tuletõr­jujad ja teised päästevaldkonnaga seotud isikud. Maailmamängud said alguse 1990. aastal Uus-Mere­maal ja üle kahe aasta toimuvatest võistlustest on kokku osa võtnud üle veerand miljoni inimese.

Sisuliselt on tegemist tuletõr­jujate ülemaailmse kokku­saamise ja mõõduvõtmisega, kus tegevust jätkub kogu perele. Saab võistelda erinevatel sise- ja väli­spordialadel ning loomulikult ka tuletõrjespordialadel.

Kust tuli idee sellisel võistlusel osalemiseks?

Tõrva päästekomando meeskond on alates 2010. aastast osalenud Eestis Kõrghoone Kuninga ja Pritsumehe võistlustel, kust oleme võitnud meeskondlikus arvestuses kolm esikohta.

Kuna päästjana tuleb ennast pidevalt arendada, siis tekkiski mõte minna ka rahvusvahelistele tuletõrjevõistlustele. Minule teadaolevalt ei ole Eestist keegi Tuletõrjujate Maailmamängudest osa võtnud - seega, miks mitte!

Kes on Teie meeskonna liikmed?

Meil on kambas Tõrva komandost Rauno Ojamägi, Riivo Retsnik, Kristjan Mikk ja Elva komandost Mihkel Luht. Lisaks mina mees­konna juhina ja võistlejana.

Oleme selle meeskonnaga palju võistlemas käinud ja kuna Eestis mingisuguseid eelvoore ei ole, siis otsustasimegi sellest võistlusest osa võtta.

Ja milline on Teie meeskonna plaan Los Angeleses?

Tahame Tuletõrjujate Maailma­mängudest osa võtta nii indi­viduaalses kui meeskondlikus arvestuses.

Kuigi mängude raames saab võistelda mitmetel spordialadel, siis meie oleme konkreetsemalt keskendunud ainult oma igapäe­vase tegevusega seotud aladele.

Näiteks on mängudel või­malik osaleda nii üksi kui meeskonnaga kompleksvõist­lusel, mis koosneb neljast eri­nevast alast - voolikute lah­titõmbamine, takistusriba, torniülesanded ja lõpetuseks 300 trepiastme jooks. Kõikide etappide ajal kantakse 22 kg raskust täisvarustust.

Kui meestel on soovi veel oma päevi sisustada, siis saavad nad endale võistlusalasid juurde valida. Isiklikult olen endale juurde valinud kõrghoone jooksu.

Kuidas käib võistluste ettevalmistusprotsess?

Igapäevaselt valmistuvad mehed võistluseks ette individuaalselt, tehes üldfüüsilisi harjutusi.

Lisaks saame iganädalaselt kokku. Siis viime läbi juba konk­reetseid harjutusi, pidades silmas maailmamängude kavas olevaid ülesandeid.

Enne Ameerika Ühendriiki­desse sõitmist tahaksime juunis käia võistlemas ka Saksamaal Mönchengladbachis, kus toi­muvad juba 16. korda Euroopa Meistrivõistlused tuletõrjespor­dis (Toughest Firefighter Alive Europa). Tegemist on ühe raskeima tuletõrjujate jõukatsumisega kogu maailmas ja seda kutsutakse „tule­tõrjujate ironman" võistluseks.

Kas võistkonna eelarve on paigas?

Hetkel on tõesti meie suuri­maks kitsaskohaks rahaliste vahendite nappus, mistõttu teen kõigile Tõrva-Helme piir­konna elanikele ja ettevõtjatele üleskutse tulla meie meeskonna toetajateks.

Oleme arvestanud, et tuletõr­jujate maailmamängudel osale­mine maksab meie meeskonnale kokku suurusjärgus 10 000 €, millest suuremale osale tuleb leida toetajad. Saksamaa võist­lusel osaleb meeskond igal juhul, kuid tuletõrjujate maa­ilmamängudel osalemine sõltub sponsoritest.

Lõpetuseks, kust leiab Teie meeskonna tegemiste kohta lisainfot?

Kõik Facebooki kasutajad saa­vad meid otsida märgusõna „Tõrva firefighters" kaudu. Lii­tuge meie fännilehega, kust leiab operatiivset infot meie tegemiste kohta. Lisaks saab vaadata videoklippe meie tree­ningutest.

Loodetavasti jagame informat-siooni oma tegemiste kohta ka Tõrva linna koduleheküljel.

__________________________________________________________

Toeta päästjaid Tuletõrjujate Maailmamängudel!

Kui Sulle läheb korda Tõrva päästekomando meeste tõsine soov osaleda Tuletõrjujate Maailmamängudel, siis saad neid toetada, tehes ülekande:

MTÜ Valga Noored Tuletallajad

Arvelduskonto nr. EE392200221044971071

Selgitus: Tuletõrjujate maailmamängud

Oleme igasuguse toetuse eest siiralt tänulikud!