Finaali esimesel päeval kohtus Kohila Tartuga, kes alistati suurema vaevata 3 : 0. Poolfinaalis läks Kohila kokku juba keerulisema vastasega, kelleks oli lätlaste Babite. Meie naiskond näitas ka siin head ja stabiilset mängu, võitles ja võitis 3 : 1 ning jõudis finaali. Põhiturniiri liider, Leedu naiskond Achema, kaotas poolfinaalis kodusaalis Jelgavale, kellest sai Kohila finaalivastane.

Omavahelised kohtumised olid siiani lõppenud Kohila kasuks 3 : 2, mis ei tähendanud aga seda, et oleks vastast alahinnanud. Oli teada, et tuleb väga raske mäng ja selleks valmistuti hoolikalt.

Kaks esimest geimi kuulusid küllaltki napi eduga Kohilale, kolmas pikalt Jelgavale ning neljas geim taas minimaalse vahega Kohilale. Uskumatu oli saanud tõeks, Kohila oli saanud hakkama erakordse teoga - võitis Balti liiga! Naiskonna koosseis: Nette Peit, Merilin Salben, Kadri Siro, Laura Parts, Marie Aasorg, Mari-Liis Graumann, Helle- Maris Siilak, Kertu Laak, Katleen Kangur, Pille Vahtra, Liisel Nelis, Hanna-Loore Õunpuu. Peatreener Peeter Vahtra, treenerid Ingrid Kangur ja Paul Piirmets, statistik Mihkel Sagar. Turniiril valiti ka kogu liiga parimad mängijad. Suur tunnustus sai osaks meie noorukesele Kertu Laagile, keda pärjati parima sidemängija tiitliga. Merilin Salben sai lausa kaks auhinda: suurim skooritegija ja väärtuslikum mängija.

Kui rääkida kohe esimesel hooajal Kohila naiskonna saavutatud kõrgetest tulemustest, siis Peeter Vahtra väitel ei ole ta kaotaja tüüpi, ettevalmistus käis maksimaalsete tulemuste nimel.

Peatreeneri sõnul on ta tehtud tööga rahul, kolmest võimalikust tiitlist on kaks käes. Naiskonna areng on olnud ootustele vastav, noored ja kogemusteta mängijad on hästi sulandunud kogenud liikmetega, naiskonna sisekliima on hea ja üksteist toetav, mis on väga oluline meeskonnamängus. Töö aga jätkub täie hooga, sest alati saab kõike teha veel paremini, eriti arvestades seda, et ees on tähtsaimad mängud - Eesti meistrivõistlused.

Kohila Võrkpalliklubi on hooaja senise kuluga äärmiselt rahul, peatreeneri valik oli eelmise hooaja õigeim tegu. Peeter Vahtra töökus, järjepidevus, ülim nõudlikkus enda ja teiste suhtes, samas inimlik ja soe suhtumine oma mängijatesse on viinud naiskonna sinna, kus ta praegu on. Klubi juhatus on peatreeneriga kokku leppinud pikemaajalise koostöö, esialgu vähemalt edasiseks neljaks aastaks, kui sobivad tingimused jätkuvad, siis tõenäoliselt ka pikemaks ajaks. Selliste kogemustega inimese käe all treenimine toob mõõtmatut kasu meie noorele kasvavale põlvkonnale, sest võimaluse korral kaasame noori naiskonna treeningutele, igal aastal lisame ka mõne tublima noore meistriliiga koosseisu.

Meeldiv on see, et naiskonna tegemisi on väga palju toetanud Kohila omavalitsus, spordihoone ja sponsorid.

On loodud võimalikult head treeningtingimused, kõik asjassepuutuvad isikud on igati soodustanud kõrgliiga võrkpalli tulemist Kohilasse. Sellise suhtmisega on rahul nii peatreener kui ka mängijad, see aga ei ole sugugi vähetähtis edasisi plaane silmas pidades.

Ootame kõiki vaatama aprillis toimuvaid poolfinaale ja finaalmänge. Täpsem info FB Kohila Võrkpalliklubi naiskond ja
.