Paraku saadi igalt poolt vastuseks "ei". Põhjenduseks asjaolu, et otsus on tulnud liialt kiiresti, kool on piisavalt hea ja tugev haridusasutus, ka lastevanematega tuleb läbi rääkida jms. Seejärel võttis volikogu eelnõu tagasi ja viis istungile muudetud dokumendi, mille kohaselt toimuvad vastavad ümberkorraldused aasta pärast.

27. märtsil toimunud vallavolikogu istungil sattus eelnõu ka sellisel kujul opositsiooni tugeva kriitika alla. Volinikud tõid kitsaskohtadeks kiirustamise, rahvale vähese selgitamise ning asjaolu, et kuna keskkoolis on vähe õpilasi, siis keskkooli eraldamisel ja riigi kätte andmisel paneb viimane kooli kinni.

Vallavanem Aldo Tamm selgitas, et koolireform on olnud päevakorral juba mitu aastat ja mingi otsuse peab tegema. Juba tänavu peab vald leidma keskkooli ülalpidamiseks 21 000 eurot, sest põhikooli arvelt keskkooli üleval pidada ei tohi.

Kust leida puuduolev summa, nii, et midagi ei muuda? Koolis puuduvad üle-eestilist huvi pakkuvad suunad, laste arv väheneb? Kui see samm saaks tehtud, siis saaks keskkooliosa ja muusikakooli mahutada mõisahoonesse, põhikool jääks aga peamajja. Tugeva põhikooli, kus õpib 205 õpilast, remondiks eraldaks riik aga umbes 200 - 300 tuhat eurot.

Sõna võttis ka maavanem Tiina Oraste, kes arvas samuti, et osapooltega tuleb enam läbi rääkida, enne kui sellist otsust vastu võtma hakata.

Pärast 1,5 tundi toimunud tuliseid sõnavõtte korraldati nimeline hääletus tulemusega 7 : 5, mille kohaselt 1. septembrist 2015 lähevad õpilased Koerus põhikooli ja riigigümnaasiumi. Selleks otsustati moodustada komisjon, mis hakkab teemaga tegelema.