Folklooripäeva avasõnad tulid Mulgi Kultuuri Instituudi vanemalt Alar Karult, kes rõhutas, et kõige elujõulisemaks kujunevad need tavad, millega alustatakse juba lapseeas. Oma tervituse panid tantsukeelde Tarvastu Gümnaasiumi noorte segarühm ja 4. klassi tantsijad. Edasi viis päeva Alli Laande, kelle tehtud tervituslaulu olid sisse põimitud kõik osalevad lasteaiad ja koolid, nauditavad tervitusesinemised tulid Ala Põhikooli õpilastelt ja Mõisaküla Lasteaia lastelt. Ja siis oligi saal väikeste tantsijate-lauljate ning kapelli Jauram päralt, Alli Laande juhtimisel tantsiti läbi kõik Mulgi peol mudilastele ja lastele mõeldud laulumängud.

Tore oli vaadata, millise rõõmu ja lustiga lapsed koostantsimist nautisid, kiidusõnad kõlasid kõigile juhendajatele südamega tehtud töö eest.

Ühised tantsud tantsitud ja laulud lauldud, oli aeg taas saali laotatud vaipadel istet võtta ning süüa mulgiputru, maitsta iseküpsetatud kakukesi ning juua kama. Ning siis oli järg päeva külalise Anu Tauli käes, kes laulis koos lastega regilaule ja helletusi, õpetas lapsi linnuhääli kuulama, tuletas meelde tänaste juhendajate lapsepõlvemänge ning lõpetas oma esinemise ühise labajala tantsimisega.

Peale Anu Tauli esinemist oli aeg tänamiseks ja kojusõiduks, iga lastekollektiiv sai lisaks tänukirjale teele kaasa peoga Polli katseaedadest pärit õunu, vastvalminud Mulgi laste laulu- ja mänguvihiku ning Hendrik Adamsoni murdeluulevõistluste kogumiku "Vastse äitsnemise aigu".

Mulgimaa laste folklooripäev sai teoks tänu Rahvakultuuri Keskusele, Mulgi Kultuuri Instituudile ja Tarvastu Vallavalitsusele.