„Rakendus Riigiraha on välja arendatud 2012. aasta pilootprojektist Riigipilv saadud kogemuste ning tagasiside pinnal," selgitas Andrus Jõgi rahandusministeeriumi kohalike omavalitsuste finantsjuhtimise osakonnast. „Tagantjärgi saab öelda, et pilootprojekt oli edukas. Pilootrakendust külastas ca 8 600 erinevat kasutajat, kes tegid üle 200 000 päringu. Rakendus Riigiraha on kasutajasõbralikum, laialdasemate kasutusvõimalustega, rohkemate andmetega ning kakskeelne."

Riigiraha rakendus võimaldab igaühel statistikat luua, andmeid analüüsida, võrrelda ja seostada piiramatu arvu kombinatsioonides. Teenust luues on silmas peetud, et andmed oleksid lihtsalt ja kiirelt kättesaadavad ning kasutatavad. Kuna andmed asuvad virtuaalserveris ehk nö andmepilves, saab neile ühekorraga ligi väga suur hulk inimesi, sõltumata ajast ja asukohast.

Riigiraha rakenduse arenduse teostas rahandusministeeriumi tellimusel Infovara OÜ ning see on osaliselt finantseeritud Euroopa Regionaalarengu Fondist. Projekti õnnestumisele on kaasa aidanud Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium.