24.04.2014, 17:30
Lustlik kokk pakub juustumoosiks leebet sinepikastet
Maamessil on Põlvamaa toidu boksis väljas värvikirev valik Lustliku koka kaubamärki kandvaid kastmeid.
FOTO:
“Algul tegime Kopli taluköögis toidukoolitusi, aga siis tuli mõte, et seal võiks veel midagi teha,” räägib ettevõtmise taga olev Kaire Mets. Eesti-Läti toiduprojekti Foodart käigus sündiski kolm sinepist (tüümiani, apelsini ja tilliga) ja kolm küüslaugust (mustsõstra, jõhvika ja tomatiga) kastet.
Tegija sõnul sobivad küüslaugused kastmed liha kõrvale, alates liha moppimisest ja lõpetades ketšupi asemel kasutamisega. Mesine sinepikaste on aga magushapu, sobides nii rohelisele salatile kui ka liha glasuurimiseks. “Kui sinna lisada õli, tuleb välja tüüpiline Prantsuse vinegreti maitse,” selgitas Mets. “Leebe sinepikaste on aga juustumoosiks.”