"Meie vallast on kirjutatud mitmeid raamatuid, aga mälestuste kogumikku, mis algaks valla taassünniga ja jõuaks läbi osaliste tänasesse päeva, veel ei olnud. Nüüd on meie kroonika kaante vahel," tõdes vallavanem.

Autor Ülo Russak kõneles, et võttis vallavalitsuse ettepaneku raamatu loomiseks pikemalt mõtlemata vastu, kuna oli ajakirjanikuna valla inimeste tuttav ning sündmustega kursis. Meenutuste kaudu tuli süüvida valla taassünni aega, sest selle perioodi kohta palju kirjalikku materjali ei olnud.

Oma mälestustega aitasid teose valmimisele kaasa Harku valla esimene vallavanem, tänaseks meie hulgast lahkunud Arvo Must, samuti 12 aastat vallavanemaks olnud Sulev Roos. Suur osa kroonikaraamatu kaante vahele saamisel on ka juba külanõukogu ajast selle paigaga seotud abivallavanemal Vello Viiburgil ja Rannamõisa kalmistu juhatajal Tarmo Vainol.

Eraldi peatükid on koolidest, kultuurielust, sotsiaaltööst, külaseltside asutamisest ja põnevamatest paikadest. Meenutatud on ka sovhoosi aega ja kirjutatud läbi asjaosaliste meenutuste sellestki, kuidas vald tugevalt Ranna sovhoosilt võimu üle võttis.

Vallavanem Kaupo Rätsepp ja autor Ülo Russak tänasid kõiki, kes oma meenutuste ja mälestustega raamatu valmimisel abiks olid.

"Sellise raamatu kirjutamiseks oligi viimane aeg, sest inimmälu ei kesta igavesti," arvas kroonikaraamatust selle koostamisel aktiivselt abiks olnud Sulev Roos. "Suur töö on nüüd tehtud ja mälestused kroonikana kaante vahel."

192 lehekülge raamatuteksti on rikkalikult illustreeritud asjakohaste fotodega. "Põhjatähe valgus. Harku valla kroonika." valmis Harku vallavalitsuse tellimusel.