Endiselt ei oska inimesed, ka põlised Kohila elanikud, sõna otseses mõttes üles leida seda teeotsa, mis meieni toob. Siiski käib meil rahvast, nii naabervaldadest kui ka Tallinnast. Kui inimesed interneti või lehekuulutuse kaudu meid üles leiavad ja avastavad, et siin on midagi sellist, mida nad vajavad, siis tullakse kohe sellele järele. Näiteks läheb väga palju rendiriistu just Tallinnasse.

Siin on siis soodsam?

Ei, Tallinnas võivad tööriistade rendijärjekorrad olla vahel nädalate pikkused ja tipphooajal saab muruõhutajat või mullafreesi vaid osta. Kuna aga tegu on hooajaliste riistadega ning nende soetamine ebaotstarbekas, ongi inimesed nõus neile pealinnast järele tulema.

Kuidas rendile andmine käib?

Rentimiseks on vaja kaasa võtta kehtiv isikut tõendav dokument, mille alusel sõlmitakse rendileping. Renditasu on hinnakirja järgne või rendilepingus fikseeritud kokkuleppehind.

Rendiperioodi arvestatakse kuus päeva nädalas. Erand on soojapuhurid ja tellingud, mille renti arvestatakse seitse päeva nädalas. Inimesed peavad arvestama, et renditasu võetakse korra, mitte päeva eest. Pole vahet, kas renditud seadmega tehakse tööd 2 tundi või pool päeva, renditasu on sama. Seda tuleks võtta nii, et ühe renditasu eest on võimalik tööriista kasutada kuni 24 tundi.

Kui alustasime, oli rentimine meie jaoks veel kõrvaltegevus, nüüd on selle teenuse kasutamine aga märkimisväärselt kasvanud. Näiteks pinnasetihendajad, aiaposti puurid - neid ei ole ju inimestel mõtet endale päriseks osta.

Kuidas on käibe plaan täitunud?

Käibe koha pealt oli meil pigem kartusi, kuid esmased ootused täitusid kahe-kolmekordselt. Loodan, et ka sel aastal läheb tõusvas joones.

Eelmisel kevadel saite kahekesi hakkama, kas nüüd on töökäsi juurde tulnud?

Endiselt töötame kahekesi. Kuid meil on nüüd ka praktikant ja kui temast asja saab, siis oleme edaspidi kolmekesi. Kuna me laiendame pesutehnika remonti, mis on n-ö minu pärusmaa, siis näen juba praegu, et ka selle töö peale on mingil hetkel inimest vaja, sest ma ise lihtsalt ei jõua.

Eelmisel kevadel, kui intervjuud tegime, oli siin vaid üks trimmer, sest kaup oli kõik tulemas. Kui palju nüüd tehnikat on?

Nüüd on masinaid ligemale 100, peale selle veel ketid, latid, õlid ja kõikvõimalikud lisatarvikud. Niidutehnika valik on võrreldes eelmise aastaga laienenud umbes 2-2,5 korda. Sel aastal võtsime tootevalikusse kastmistarvikud. Laiendanud oleme Fiskarsi tootevalikut, neilt on väljas uus puidu käsitsemise sari - haaratsid, tõstekonksud, palgitõste konksud jne. Samuti on suurenenud on Fiskarsi oksakääride ja aiatööriistade valik. Soovime suurendada ka kinnitusvahendite müügi osakaalu kruvide, poltide, mutrite ja ehitusnurkade näol.

Kasutatud auto saab odavamalt kätte, kui mõne muruniiduki?

Paraku kvaliteet ja mugavus maksavad. Muruniiduki hinnad algavad 200 eurost ja lõpevad 655 euroga. Selle eest veel autot ei saa. Traktorite ja raiderite hinnaskaala on lai, 1400-9000 eurot. Arvestada tuleb, et sõltuvalt niidetava ala suurusest ja maastiku eripärast tuleks valida ka sobiv niiduvahend.

Tihtipeale tuleb inimene meie juurde ostma juba väljavalitud masinat, aga lahkub siit hoopis teistsugusega, sest konsultatsiooni käigus selguvad asjaolud, millele algul ei osatud tähelepanu pöörata.

Tehnikakeskusest saab soetada kõik vajamineva

Meie sõnum Kohila valla elanikule on järgmine: ei pea sõitma Tallinna või Raplasse.

Sae latte, kette, segu- ja ketiõlisid, muruniiduki küünlaid, terasid ja filtreid - kõike seda saab meie kauplusest. Samuti teritame ära saeketid ning hooldame ja remondime teie aia- ja metsatehnika.

Kui lähikonnas elaval inimesel juhtub mõni masin rikki minema ja tal endal puudub võimalus seda meie töökotta transportida, siis pakume ise ka kohaletoomise võimalust.

Peale oma põhiteenuse teeme oskuse korral ka elektrikäsitööriistade garantiijärgset hooldusja remonditööd. Näiteks on meil kogemusi remontida Makita, Boschi ja Hitachi riistu. Samas, põlve otsas ei tee me midagi, tiku ja liimiga tööriistu ei paranda.

Väljavahetamist nõudvad varuosad asendame uutega. Kui parandus on kallis ega ole seetõttu mõistlik, siis võtame kliendiga ühendust ja arutame, kas remontida vana või soovitame uue masina osta.