Väga paljud inimesed polnud kunagi varem joogat harrastanud, kuid tagasisidena selgus, et õnneks oli see osalejatele meeldiv kogemus. Paljudele sai selgeks, et jooga polegi nii lihtne kui see esmapilgul tunduda võib.

Kuna liikumisnädalal osales ka palju inimesi, kes ei ole Haljala „põliselanikud", siis sai kolmapäevane matk korraldatud orienteerumisstiilis ning pealkirjaga „Õpime tundma oma kodukohta". Rada läbis Haljala alevikku ning ka vihjeteks oli kasutatud Haljala rahva poolt kasutatavaid kõnekeelseid nimetusi majade ja paikade kohta. Avastamisrõõmu oli igaühele.

Programmis olid ka jõusaali ringtreeningud, kuhu kogunes neljapäeval lausa 3 gruppi (30 inimest). Eesmärgiks oli näidata, et jõusaal ei ole koht, kus vaid noored saavad treenida, vaid et jõutreening sobib ka eakamale inimesele.

Laupäev algas jälle ühisliikumisega, seekord valiti ühise kõndimise sihtpunktideks juba aleviku kaugemad osad. Taaskord sai nii mõnigi üllatuse osaliseks, nähes Haljalas teid ning kohti, mida varem märganudki polnud.

Pühapäeval lõpetasime liikumisnädala pidulikult üheskoos. Veresoonkonna haigustest rääkis Rakvere haigla peaarst doktor Sirje Kiisküla ning inimesed said kontrollida enda veresuhkru ja kolesterooli taset. Lisaks jagati kõikidele etapis osalejatele välja tänukirjad, tublimad sammujadosalejad said auhinnad Aqva Spa poolt.

Mis oli ürituse eesmärk? Tuua inimesed välja mugavustsoonist ning näidata, et liikumine teeb head. Tutvusime Haljalas asuvate erinevate treenimisvõimalustega ja tegime tutvust piirkonna kaunimate kohtadega. Loodan, et ürituse raames suutsin teis tekitada spordipisiku, tutvustada nii Haljalat kui ka neid inimesi, kes teevad Haljalast just nii sportliku koha kui see tegelikult on! Toituge ikka tervislikult ja liikuge iga päev vähemalt pool tundi värskes õhus. Kohtumiseni juba järgmistel üritustel!