Täispikkuses intervjuu leiate Kalli-Kalli lastehoiu kodulehelt aadressil www.kallikalli.eu.

Kuigi Adrian oli alguses pisut skeptiline, ei kujutanud ta ette, et võib tunda end Kalli-Kalli lastehoius töötades nii mugavalt ja õnnelikult. Kõik - teised kasvatajad, vanemad ja lapsed - muutsid sisseelamise hõlpsaks, keskkond oli suurepärane ja mõttemaailm proovida uusi asju, mis valitseb Kalli-Kalli lastehoius, tegi kõik veelgi lihtsamaks.

Ka suurem osa lapsi võttis Adriani kohe algusest peale omaks, mis võib vahel olla keeruline kellele iganes, eriti aga välismaalasele, kes ei saa aru, mida lapsed räägivad.

Kuigi Adrian ei olnud kunagi mõelnud töötamisest väikeste lastega, isegi mitte Hispaanias, arvab ta nüüd, et see oli ehk kõige paremgi otsus, mille ta Eesti viibides langetas.

Rääkides sellest, kuidas ta lastega suheldud sai, kui ühed ei mõista hispaania ja teine eesti keelt, ütleb Adrian, et tegutses katse-eksituse meetodil, mis lõppes sellega, et ta õppis eesti keelt.

Ajendi keeleõppimiseks andis juhtum ühel esimestest nädalatest, kui üks pisike midagi murelikult Adrianile seletas, kuid õpetaja teda mingil viisil ei mõistnud. Lugu lõppes märgade pükstega ja Adrian vabandab väga vanemate ees selle pärast.

Pärast seda, kui Adrian eesti keeles kõnelema hakkas, said lapsed talle enam lähedaseks, hakkasid teda enam respekteerima ja ta sai neilt eesti keeles küsida, kuidas öeldakse üht või teist asja hispaania keeles.

Adrian arvab, et eesti keele õppimine oli äärmiselt vajalik samm: muidu oleks suhtlus lastega olnud nullilähedane. Hispaania keele õpetamisest arvab Adrian, et seda on raske teha, kui lapsed ei räägi korralikult veel isegi emakeelt.

Samas haarasid osad pisikestest võõrast keelt kiiremini, osad aeglasemalt. Ja oli hämmastav, et päevade või nädalate pärast kasutas keegi mudilastest sõna, mida Adrian oli õpetanud, õiges kontekstis.

Adrian hindab kõrgelt kolleege, kellega ta Kalli-Kalli lastehoius koos töötas, ning on tänulik omanikele Pirko ja Arthur Raichmannile , kes teda usaldasid ja sellise kogemuse võimaldasid.
_____________________________________________________________________________

Arthur Raichmann: „Mäletate seda nõukogude ajast pärit väljendit - kaader otsustab kõik? Inimesed on olulised ja selles mõttes ei ole midagi muutunud.
Adriani mõju meeskonnas on olnud märgatav. Siin ei ole küsimus tema enda panuses, vaid selles, et meeskond on häälestatud avatusele ettevõtte arengus, on orienteeritud uutele ja innovaatilistele lahendustele.
Kõik Kalli-Kalli lastehoiu kasvatajad mõtlevad kaasa ja panustavad meie väärtuste loomisele ning arengusse ja selles osas on võõrkeelse kasvataja tulek mõjunud omamoodi katalüsaatorina.
Ma loodan, et see paistab ka väljapoole nõnda. Et ka lapsevanemad on seda märganud ja hinnanud, kõiki neid protsesse tervikuna.
Me oleme väike firma, aga mõtleme suurelt ja oleme oma tegevusele pühendunud.
Adriani õpingud Eestis saavad küll otsa ja sellega saab otsa ka meie põnev koostöö, aga Kalli-Kalli lastehoid jätkab kindlasti uute ja innovaatiliste väljakutsetega ka edaspidi."