Karksi valla ühendused on läbinud arengutee, sest kogukondade vajadused muutuvad. Aastatel 2008-2011 loodi 10 uut ühendust, mis oma eesmärkidelt on eelmistest pisut erinevad. Need on seotud mõne erialaga ja kitsama suunitlusega nagu keraamika, loodus, rahvatantsijatele riiete muretsemine, uued noorte tegevused jms. Käesoleval aastal on Karksi vallas registreeritud 42 vabaühendust, neist on külades tegutsevaid 16, Karksi-Nuia linnas 5, ülevallalisi 7, spordiorganisatsioone 9, kirikuid 3, sihtasutusi 2. Nimekiri on saadaval valla kodulehel ja seda täpsustatakse kord aastas.

Vabaühendused toovad valda projektide kaudu raha ja loovad oma tegevusega uusi väärtusi.  Perioodil 2009-2013 on nad ellu viinud Euroopa Liidu ja siseriiklike programmide toetustega investeeringuprojekte üle 400 000 euro ja kogukonnaarenduslikke projekte ligi 300 000 euro ulatuses.

Läbi kultuurharidusliku tegevuse ja koostöövõrgustiku muudavad ühendused oma kogukonnas elu täisväärtuslikumaks. Mitmed seltside poolt läbiviidud üritused on saanud traditsioonilisteks. Nimetagem siin kodanikupäeva koos tublimate vallakodanike tunnustamisega, külapäevi, meefestivali, eakate päeva ning õppeekskursioonide korraldamist. Märkimist väärib hea koostöö külamajade, kultuurikeskuse ja Karksi valla vahel.

Kuigi projektitoetustega kaetakse ettevõtmiste otsesed kulud, siis suur osa tegevusest on vabatahtlik tasuta töö inimestelt, kellele on oluline oma kodukoha elamisväärsus.

Juubelikoosolekust võtsid külalistena osa Viljandimaa Arenduskeskuse konsultant Jaanika Toome, Kodukant Viljandimaa juhatuse liige Anneli Pälsing ja Karksi Vallavolikogu aseesimees Tarmo Simson. Ümarlaual osalejad tänasid Karksi Kultuuriseltsi aastatetaguse algatuse ja selle vedamise eest ning toonitasid kodanikeühenduste esindajate kokkusaamiste jätkuvat vajadust. Samas oodatakse valla juhtorganite poolt suuremat huvi kolmanda sektori tegevuse vastu.