Sünnipäevad on läbi aegade olnud oodatud ja meeldivad sündmused. Nende tähistamine tekitab ootusärevust ning paneb nii õnnitlejad kui ka õnnitletava vaatama tagasi ja meenutama möödunut.


Leiame ennast mõtetes nostalgitsemas. Kuhu oleme tänase elujärjega jõudnud, kas oleme seda oodanud ja kuidas peaksime homme edasi minema?


Tänases tõlgenduses ja Eesti mõõtmes on meil keskpärane vald. Kui me aga lähtume euroopa mastaapidest, oleme siiski väikesed. Mõtlen siin võimekust teiste suuremate omavalitsustega konkureerida, et tuua valda uusi võimalikke investeeringuid.


Valda juhtides, peame tunnetama ja oskama ette näha tuleviku vajadusi. Püstitama kaugemaid eesmärke ja töötama nende täitmise nimel.


Rahuldudes ainult tänasel heaolul on seisak ja tagasiminek.


Me oleme jõudnud aega, kus peame mõtlema suurelt ja ka vastavalt otsustama. Just selliselt tegutsedes arendavad majandust täna meie edukad ettevõtjad. Tooksin esile Mäo tööstuskülas olevad Mäo Invest ettevõtteid. Lisaks Sakret Eesti OÜ, Jalax AS, Aarman Puit OÜ, Anna Kütus OÜ, RTV Saekoda.


Põlluharijatest ja karjakasvatajatest Sargvere Põllumajandusühistu. Tulemuslikult tegutsevad veel mitukümmend edukat .rmat.


Aitäh ettevõtjatele, et olete meil olemas ja annate rahvale tööd!


Meie suurim väärtus on valla rahvas. Inimesteta hääbuvad külad, kaovad koolid ja teenindusettevõtted. Me näeme sellist arengut kahjuks liiga tihti. Hoolivus rahva teenimisel peab olema omavalitsejatele esmatähtis.


Tänud teile, kes te olete aktiivsemalt osalenud ja paljud teist osalete ka omavalitsuse tänaste tegemiste juures! Me oleme õnnelik vald oma asukoha poolest. Suurte ja kiirete teede olemasolu, teeb liikumise ja asjaajamise tulles tõmbekeskustesse olulisemalt lihtsamaks. Kuid vallal on vaja veel tublisti pingutada, et väiksemad külateed korda seada. Kavad selleks on meil olemas.


Paljud meie tublidest inimestest on jätnud oma tegevusega püsiva märgi meie valla ajaloosse. Need on olnud meie lihtsad sädeinimesed, meie aukodanikud, meie külavanemad ja noored. Teie tegemised on jätnud püsivad jäljed kogukonna kultuuriloosse. Rahvas on talletatud meie kõikide tegemised oma mäletamisse ja nii on tekkinud meie valla ühine aja lugu. Meil on rahvas ja maa, mille pärast olla õnnelik just täna ja siin, praegu.


Õnne ja tervist Teile volikogu nimel, meie valla 75. aastal!