Muraste kauplusehoone rajab kinnisvaraarendaja Muraste Kaubandus OÜ ja Harju Tarbijate Ühistu asub sellesse kaupluse operaatorina, avades hoones Konsumi kontseptsiooni kuuluva toidu- ja esmatarbekaupluse. Lisaks avatakse E-Ehituskeskus ning on planeeritud pinnad ka apteegile ja lillekauplusele.

"Piirkonnas täna kauplus puudub ja kuna lähialadel toimub elanike juurdekasv, siis otsustasime tulla kliendile lähemale ning pakkuda komplektselt koos toiduga ka ehitusja remondimaterjalide müüki," selgitas Harju Tarbijate Ühistu esimees Jaan Marjundi.

Marjundi sõnul püütakse pakutava tootevalikuga lahendada kõigi piirkonna elanike ja läbisõitjate ostuvajadusi vastavalt kaupluse müügipinna võimalustele.

Uued töökohad

"Tegemist on uue avaliku teenusega, mida on selle piirkonna elanikud ammu oodanud ning muidugi soosib ka vallavalitsus uue toidupoe ehitamist," ütles Harku vallavanem Kaupo Rätsepp. Lisaks täiendavale teenusele näeb vallavanem uue poe avamisega ka uute töökohtade tekkimist Harku vallas.

Jaan Marjundi kinnitas, et nende eelistuseks on leida kohapealt piisavalt tööjõudu.

"Saaksime külaelust hea ülevaate ja oleksime kõikide arengute ja piirkonna vajadustega hästi informeeritud," ütles Marjundi.

1600 m2 suurune hoone

Planeeritav hoone on 1600 m2 ja müügipinda tuleb ca 900 m2. "Kaupluse tootevalik ja müügipinna suurus on otseselt sõltuvuses teeninduspiirkonna elanike arvust," täpsustas Marjundi. Parkimiskohti tuleb kaupluse juurde 65.

Konsum rajatakse aadressile Lee tee 1, Muraste küla. Kaupluse ja Olerexi bensiinijama ehitaja on Nordecon AS.

Seoses valmiva Muraste kooli ning uue toidukauplusega peab vallavalitsus läbirääkimisi Maanteeametiga, et ohutu ja mugava liiklemise nimel paigaldada poe vahetusse lähedusse jäävale ristmikule jalakäijate valgusfoor.