Käesoleval aastal kaasati algatusse kogu Eesti. Koos teiste Mulgimaa valdadega otsustas seekord osaleda ka Tarvastu vald. Messiks valmistudes koostati ja anti välja messileht Tarvastusse Elama, kust saab lisaks piirkonna tutvustusele ja müügiks pakutavatele kinnisvaraobjektidele lugeda ka kolme endise linlase tarvastulaseks saamise edulugusid.

Tartus toimunud “Maale elama” messil käis kokku 1551 külastajat. Seda oli kolm korda rohkem kui möödunud
aastal.

26. aprilli hommikul oli Tarvastu esindus Tartus Turu tänava spordihoones avataval messil valmis huviliste vastuvõtuks. Tarvastu Muuseumi Sõprade Seltsi naiste suupisted ja viieliikmeline esindus olid valmis võluma iga uksest sisenejat ja meie boksist möödujat. Loomulikult oli kogu Eesti endast parimat andmas - messimaja oli täis atraktiivseid väljapanekuid.

Tundus, et enim pälvisid külastajate tähelepanu Setumaa, Võrumaa ja saared. Nimetatud kandid on suutnud endale luua eksootilise ja eristuva kuvandi, mida väljendasid hästi ka nende messibokside kujundus ja esitlusviis.

Mulgimaa on oma kohaturunduse pika tee alguses, aga eesmärk on selge ja mess "Maale elama" oli sel teekonnal kindlasti üks tähendusväärne verstapost. Huvilisi oli palju ja nende hulgas ka rõõmustaval arvul noori peresid, kellel kindel plaan oma lapsed maal suureks kasvatada. Tarvastu vald paistis teiste omavalitsuste seast silma just müügil olevate vabade eluasemete suure arvu poolest. Eks see ole rõõmustav, aga samas ka murelikuks tegev fakt, mis kinnitab niigi teadaolevat - palju inimesi on aastate jooksul lahkunud.

Kas "Maale elama" messil osalemine ja info samanimelisel veebilehel aitab siia tuua uusi inimesi, näitab lähiaeg. Huvilistega, kes jätsid oma kontaktid, tegeletakse edasi ja ehk leiab nii mõnigi neist just meie vallast sobiva uue kodu.