See kõik on muutunud selle ajaga enesestmõistetavaks ja igapäevaseks. Me arvame, et nii on ja jääb igavesti, et miski ei saa enam meie edulugu muuta. Võib-olla tõesti on see nii, kuid ajalool on kombeks korduda ja ainult rumal ei õpi vanadest vigadest.

Nüüd küsivad kindlasti paljud, et mis on sellel kõigel pistmist minuga? Vastuse asemel küsin mina teilt: kes peab kaitsma teie omandit, peret, seda maad, mida te nimetate kodumaaks?

Arvate, et seda peaksid tegema teised, need, kellel on säilinud isamaa-armastus ja patriotismitunne. Nüüd te kindlasti naerate minu jutu välja ja väidate, et meie kaitsekulutused on 2%, meil on tugev armee ja seljataga NATO. Jah, see kõik on nii, aga kahjuks ei ole meie riigi mõõtmed mitte tuhandetes, vaid sadades kilomeetrites ja enne kui kallis NATO oma vihmavarjuga kohale jõuab, on see lapike maad vallutatud. Edasi saab aga võidelda ainult varjatult ehk otse öeldes metsavendlikult, kuniks sõbrad NATOst kohale jõuavad.

Kuidas seda aga teostada, õpetab teile kaitseliit. Siit siis minu pika ja lohiseva kõne tuum - kui tahate, et meie väike Eesti säiliks ja ajalugu ei korduks, astuge kaitseliitu. Kaitseliit ei ole mitte ainult sõjaline vabatahtlik organisatsioon, vaid seal õpitakse ja õpetatakse ka palju muud kasulikku, mida saab kasutada ka tavaelus. Astudes kaitseliitu, võtate te endale kohustuse osaleda kaitseliidu korraldatud tegevuses vähemalt 48 tundi kalendriaasta jooksul. See ei tohiks olla ületamatu probleem ja igal asjal on erandid, mida lahendatakse töö käigus. Seoses viimaste aegade ärevate sündmustega peaks iga mõtlev inimene natukenegi muret tundma meie tuleviku pärast. Need murettekitavad sündmused hakkavad jõudma ka meie maale.

Tänu Tallinna linnavõimule on Vene ekstremistidel tekkinud võimalus ässitustööks meie riigi vastu. Kas lugupeetud mulgid ootavad, kuniks sündmused jõuavad nende koduõuele, või koonduvad nad kaitseliidu ridadesse, et kaitsta ennast, oma peret, vara ja maad? Kui olete mõelnud ja kaalunud nii poolt- kui vastuargumente ning teinud otsuse eestluse ja Eesti riigi kasuks, astuge meie ridadesse. Teavet meist saab lipnik Ervin Tambergilt, KL Sakala maleva Karksi malevkonna pealikult tel 5805 2900, kapral Raul Astelilt, KL Sakala maleva Karksi malevkonna pealiku abilt tel 5568 4318 või malevkonnakodu korrapidajalt Karksi-Nuiast selle lahtiolekuaegadel.