Anagama-tüüpi savipõletusahju eripära seisneb selles, et keraamikaahju köetakse puudega ja esemed on vahetus kontaktis tuleleegiga. Ahjus on kõrghetkel kuumust oma 2000 kraadi.

Inimese kõrguse ja puudega köetava savipõletusahju ümber toimuva potilaadaga tavatsevad keraamikud lugeda avatuks aprillist oktoobrini kestva välipõletushooaja ning hea õnne märgiks müüakse esimene ahjutäis loomingut kohalviibivatele kunstihuvilistele.

Peale kauplemise sai laadamelus nautida puhkpilliorkestri muusikat ja kinnitada kõhtu skautide küpsetatud pannkookidega. Terve päeva jooksul  toimus ka suur kivimüügiaktsioon. Igaüks sai toetada peatselt algavaid anagama-ahju rekonstrueerimise töid, ostes sümboolselt ahjukive. Kõik annetajad said kirjutada oma nime kivile, mis hiljem jääb ehtima ahju väliskülge. Laadalised ostsid üle 350 kivi, varasemate ostudega on kokku kive tublisti üle 1000. Uue ahju valmimiseks oleks aga tarvis ligi 3000 kivi.

Kivimüük ei lõppenud laadaga – sümboolselt saab veel osta telliseid hinnaga 1 € tk, kandes raha Eesti Keraamikute Liidu  ak-le EE872200221059419133, märkides selgituseks “Anagama”. Sularahas saab kiviostu toetada Kohila vallavalitsuses, Pahkla teabetoas, Hageri raamatukogus, Näpseli majas ja Prillimäe teabetoas. Kõigi toetajate nimed kirjutatakse ahju võlvkaart katvatesse minitellistesse.

Ahju ja selle kividega  seonduvaga saab end kursis hoida Facebooki lehe kaudu – Minu kivi Kohila ahjule.