Maed on leidnud raekoja ette sobiva koha nii leinakasele ja -jalakale kui püramiidtammedele, nii sirelitele kui serbia kuuskedele, lillepeenardest rääkimata. Vanast haljastusest on seal võtta vaid kolm elupuud, kirjutab Põhjarannik.

Algselt kaks kuuske maha panna soovinud Maed istutasid ühe lisaks, kohendades oma plaani Jõhvi nüüdseks endise vallavanema Tauno Võhmari soovi järgi, kes lähtus valla vapist: selle ülaservas on hirve pea kohal kujutatud kolme kuuske.

Jõhvi vallakunstnik Kalev Prits pelgab, et kiirelt kasvus juurde viskavad kuused hakkavad edaspidi platsil liialt domineerima. Kalev Mae sõnul on see kartus asjata, sest kõiki puid on võimalik kujundada.

Ka tammede puhul pole tema sõnul seda hirmu, et aastakümnete pärast seal teistele taimedele ruumi polegi. “Püramiidtamm ei ajagi oma oksi laiali, vaid kasvab sirgelt nagu tikk,” selgitas ta.

Haljastaja leidmiseks küsis vald hinnapakkumust koos tööde kirjeldusega nii FIE Kalev Maelt kui ASilt Mustamäe Haljastus ja OÜ-lt Baltic Mulch. Pakkumuste hindamise kriteeriumiks kinnitati madalaim hind ning see oli Mael − 6840 eurot.