Vastan meelsasti!

Esimene küsimus on, kuidas areneb veeprojekt.

Linnas lõpetati vee- ja kanalisatsioonitorustiku väljavahetamise esimene etapp. Juulis avame veepuhastusjaama. Planeeritud tööd jätkuvad teise etapi raames pärast riigihanke korraldamist. Sealhulgas ehitatakse reovee keemilise puhastamise seade. Tööd jätkuvad. Kokkuvõttes on tulemuseks juba see, et Paldiski kraanivesi on kõrgeima kvaliteediga.

Linnas käib ulatuslik teedeehitus. Kas see on seotud torude vahetamise kahjustuste kõrvaldamisega või tehakse veel midagi muud?

Tehakse korraga kolme asja. Esiteks taastatakse veeprojekti tõttu rikutud teid ja muruplatse. Teiseks hooldatakse plaanipäraselt teid nende nõuetekohase kvaliteedi tagamiseks (likvideeritakse auke ja muid kahjustusi). Samuti oleme alustanud linnaelanikele kõige olulisemate sõidu- ja kõnniteede kordategemist. Prioriteetide paikapanemisel oli
suur abi linnaelanikega kohtumisest. Enamikku ettepanekuid võeti teedeehituskava koostamisel arvesse. Kahjuks eraldab riik kohalikele omavalitsustele teede jaoks väga väikesed summad, seepärast otsustasime vastu võtta lisaeelarve, mis nägi ette ka need investeeringud. Ühesõnaga – tööd jätkuvad. Linnaelanikud võivad ise selle tunnistajaks olla ja palju on juba praegu näha.

Niipalju kui mina tean, ei hõlma linnapea ettepanekul linnavolikogus vastu võetud lisaeelarve mitte ainult teedeehituse investeeringuid. Sellega seoses küsimus: mida sellel aastal veel plaanitakse teha.

Lisaeelarve näeb ette Vene gümnaasiumi soojustamise, kõik Naerulinnu lasteaia juurdeehituse käikuandmiseks veel teha jäänud ehitustööd ja linnamuuseumi avmiseks vajalikud tööd. Sellele nimekirjale võib lisada Sipsiku lasteaia uue katuse, pargi parandustööd, kahe staadioni ehituse ja muud vajalikud investeeringud. Minu arvates on see tubli tempo.

Mõnes kohas linnas kärbitakse puid. Selgitage palun elanikele, miks.

Põhjused on erinevad: mõnes kohas segavad need teeehitust või lõhuvad asfalti ja reoveetorustikku, mõnes kohas võetakse maha vanu, haigeid ja kuivanud puid, mis võivad tugeva tuule või külmaga ohtlikke olukordi tekitada. Need on üksikjuhtumid ja me üritame seda teha ainult äärmise vajaduse korral. Paldiski peab jääma roheliseks linnaks. Meil on plaanis luua veel üks linnapark Peetri 10 krundile (muidugi koos kõnniteega raudteejaama, millest linnaelanikud samuti kohtumistel on rääkinud ja mis on samuti lisaeelarves), aga kahjuks võtab kõik aega. Tuleb tegeleda sellel tänaval olevate ehitusprahihunnikutega, mis me saime päranduseks eelmiselt linnapealt ja Paldiski Linnahoolduse OÜ juhilt. Lisaks võtab aega ka keskkonnaministeeriumiga kooskõlastamine.

Te tuletasite meelde probleemi, mis on seotud Pivovarovi ja Kallase tegevusega. Meile on tulnud palju küsimusi seoses nende tegevuse ja artiklitega üleriigilises ajakirjanduses.

Linnavolikogu revisjonikomisjon viis läbi uurimise ja koostas akti, mille järgi võib Pivovarovi ja Kallase tegevusest tekkinud kahju linnale ulatuda üle 200 000 euro. Linnavolikogu võttis vastu otsuse pöörduda õiguskaitseorganite poole, mida ka tehti. Kriminaalasi on algatatud. Rohkem ma kommenteerida ei saa, nüüd on see pädevate organite kätes.

Täname vastamast. Võib-olla soovite öeldule midagi lisada?

Aitäh teilegi! Mida võiks lisada... linnavalitsuse töö muutub tõhusamaks. Lugejad mäletavad, et vähendasime ametnike arvu ja suutsime tõsta palku allasutustes, see tähendab lasteaedades, koolides jne. Linna juhtimine peaks olema läbipaistev, et ei oleks eeldusi korruptsiooni tekkimiseks. Selle ülesandega saime hakkama. Paldiski peab arenema. Mitte ainult ettevõtlus, kuigi see on väga tähtis, vaid ka linn ise. Me teeme kõik selleks, et eelarvevahendeid meie kodulinna arendamiseks paremini kasutada. Aitäh ka ettevõtjatele, kes samuti linna heaks palju ära teevad.

Kutsun kõiki osalema linna 295. aasta juubelipidustustel. Kava on huvitav ja rikkalik. Tulge kohale, igav ei hakka!